ISPOVIJEST JEDNE ŽENE: Redovno vodim ljubav sa drugim muškarcem, ali nikada nisam prevarila muža

Američka blogerka koja koristi pseudonim Samanta Vajtmen četiri godine je u braku, a već dve godine povremeno ima seks sa čovekom koji nije njen muž.

Iako ovo zapravo zvuči kao definicija bračne prevare, ona u svojoj otvorenoj ispovesti tvrdi da ona zapravo ne vara supruga – i daje jake argumente za to.

U braku sam sa Ostinom već četiri godine, a od toga sam dve godine provela istovremeno se viđajući sa mojim ljubavnikom Džejem, uz znanje i puni pristanak mog muža.

Ovde nema skrivanja, nije varanja u pitanju, i ništa nije čudno. Jednostavno se viđamo i imamo ludi seks. Ljubavnika ponekad viđam par puta mesečno, a ponekad ga ne vidim po šest meseci zbog mojih i njegovih obaveza.

Pokušavam da izbalansiram brak, vezu sa njim, školu, posao i tri ćerke, pa zato ponekad ne prevodim sa Džejem onoliko vremena koliko bih želela.

Možda se pitate zašto uopšte imam tu aferu? Odgovor je jednostavan – to što imam ljubavnika čini me boljom suprugom, jer sam srećnija, a to je sjajno za moj brak.

Koristi afere delim u tri kategorije: komunikacija, strast i podmlađivanje.

Prvo, ozbiljna veza zahteva mnogo posla, i mnogo komunikacije. Kada sam prvi put počela da razgovaram sa Ostinom o mogućnosti otvorenog braka, morali smo mnogo bolje da komuniciramo i da se koncentrišemo na slušanje drugog partnera.

Naravno, bilo je tu mnogo prepiranja i svađanja, ali smo vremenom došli do toga da možemo mnogo bolje da pričamo i da iskazujemo svoje želje, potrebe i osećanja. I vredelo je truda, jer nas je naučilo da nema mnogo stvari kroz koje ne možemo zajedno da prođemo.

Sada se osećam mnogo bolje po pitanju moje mogućnosti da komuniciram sa njim, ali i sa svim drugim ljudima oko mene. Možda se pitate da li taj dodatni trud oko komuniciranja povećava stres i zadaje još više posla, ne bi li bilo jednostavnije jednostavno izbeći dramu i ljubomorne ispade?

Ali bi to takođe značilo da onda ne mogu da provodim vreme sa dragim prijateljem sa kojim usput uživam i u seksu i koji me podseća da sam zapravo seksualno biće. Džej i ja još nismo upali u seksualnu rutinu i nadam se da nikad i nećemo.

Ne nerviraju nas loše navike onog drugog. Ne morano da se brinemo oko prljavog veša drugog partnera, niti o tome ko će od nas da u povratku s posla svrati u radnju po namirnice. Jednostavno možemo da se fokusiramo na to da činimo onog drugog što srećnijim.

Džej je strastven i iskusan seksualni prtner koji uživa u seksualnim avanturama koje mu nudim, a ne očekujem ozbiljno vezivanje za uzvrat.

On unosi uzbuđenje u moj život, a ja onda mogu da se okrenem i da odnesem to uzbuđenje kući, Ostinu. Svi su na dobitku! Godinama mi je psiholog govorio da treba da dem na odmor, da uzmem predah opd svih obaveza i stresa.

A sada, kada osetim da sam pod prevelikim stresom, jednostavno odem kod Džeja i provedem sa njim jednu ili dve noći.

Posle mogu da se vratim kući i da zapravo uživam bez stresa. Džej i ja smo stari prijatelji, i ta udobnost koju mi donosi veče provedeno u njegovoj kući sa čašom vina, bez ikakvih obaveza, radi nešto magično sa nivoom moje anksioznosti. Kao da se odjednom setim kako treba da dišem, kako da se smejem i kako da uživam.

Džej me uvek podseća, kroz naše razgovore i smejanje, kako da budem nežna i ranjiva.

Iako sam trenutno sa Džejem, uživam u ovakvom vidu veza već 10 godina, mnogo pre nego što sam uopšte upoznala Ostina. Pokušala sam par puta da se uklopim u monogamiju, ali u potpunosti sam uverena da sam bolja supruga od kad imam ljubavnika i ne pada mi na pamet da prestanem u skorije vreme.

Izvor: Avaz.ba