Domaći odstranjivač mrlja: Čudesno sredstvo koje morate imati

PODIJELITE S PRIJATELJIMA:

Koliko često smo u potrazi za univerzalnim sredstvom za otklanjanje mrlja s odjeće, ne znajući da ga možemo napraviti svojim rukama?

Ovaj domaći preparat odstranjuje mrlje različitog podrijetla i može konkurirati najskupljim kupovnim sredstvima iste svrhe, prenosi portal uspesnazena.com.

Ali, što je najvažnije – ovo je bez ikakve kemije, koja često izaziva alergijske reakcije na koži djece i odraslih. Recept je vrlo jednostavan. Jer, sve što je genijalno, često je – na dohvat ruke.

Za pripremu domaćeg odstranjivača mrlja biti će potrebna samo tri sastojka: voda, soda bikarbona i vodik peroksid (hidrogen 3%).

Sastojci:


– 1 čaša vruće (kipuće) vode
– Pola čaše sode bikarbone
– Pola čaše hidrogena (3%) (kupite u apoteci)

Postupak:

Sodu bikarbonu preliti s kipućim vodom. Pričekajte da se ohladi i soda popuno rastvori i dodajte hidrogen. Sve promiješajte i ulijte u raspršivač. Vaš odstranjivač mrlja je gotov!

Korištenje:

Dobro poprskajte mrlje na suhoj odjeći i ostavite da sredstvo djeluje oko 5 minuta. Još bolje je mrlje izribati starom četkicom za zube koju ćete umočiti u odstranjivač. Ako su fleke starije ili tvrdokorne, istrljajte, ostavite i isperite 2-3 puta. Nastavite s pranjem te odjeće kao uobičajeno, mašinski ili ručno.

Probajte. Nadamo se da će i vama biti od koristi.

Izvor: uspesnazena.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: