DOMAĆI ODSTRANJIVAČ FLEKA – EFIKASNO I BEZ HEMIKALIJA

Koliko često smo u potrazi za univerzalnim sredstvom za otklanjanje mrlja s odjeće, ne znajući da ga možemo napraviti svojim rukama u domaćoj radinosti?

Ovaj domaći preparat odstranjuje mrlje različitog porijekla i može konkurisati najskupljim kupovnim sredstvima iste svrhe. Ali, što je najvažnije – ovo je bez ikakve hemije, koja često izaziva alergijske reakcije na koži djece i odraslih.

Recept je vrlo jednostavan. Jer, sve što je genijalno, često je – na dohvat ruke. Za pripremu domaćeg odstranjivača mrlja biće potrebna samo tri sastojka: voda, soda bikarbona i vodonik-peroksid (hidrogen 3%).

Sastojci:

– 1 čaša vruće (kipuće) vode
– Pola čaše sode bikarbone
– Pola čaše hidrogena (3%) (kupite u apoteci)

Postupak:

Sodu bikarbonu preliti s kipućim vodom. Pričekajte da se ohladi i soda popuno rastvori i dodajte hidrogen. Sve promješajte i ulijte u raspršivač. Vaš odstranjivač mrlja je gotov!

Korišćenje:

Dobro poprskajte mrlje na suhoj odjeći i ostavite da sredstvo djeluje oko 5 minuta. Još bolje je mrlje izribati starom četkicom za zube koju ćete umočiti u odstranjivač. Ako su fleke starije ili tvrdokorne, istrljajte, ostavite i isperite 2-3 puta. Nastavite s pranjem te odjeće kao uobičajeno, mašinski ili ručno. Probajte. Nadamo se da će i vama biti od koristi.

Izvor: balkanpress.com