Čovjek koji je imao 256 godina pred smrt odlučio da prekine ćutnju: Izašao je u javnost i otkrio šokantne tajne svijetu

Ovo nije šala, on je stvarno postojao… Upoznajte Li Čing Juena, čovjeka koji je živio nevjerovatnih 256 godina, što je potvrdio i sam Njujork tajms.

Dokazi o dugovječnosti ovog čovjeka nalaze se upravo na stranicama pomenutog Njujork tajmsa, prema čijem pisanju je profesor Čengdu univerziteta Vu Čung Čijeh pronašao dokaze da je Kineska carska vlada 1827. čestitala 150 rođendan Li Čing Juenu, da bi isti dokument iz 1877. bio pronađen gde mu se čestita njegov 200. rođendan i gde mnogi njegovi sugrađani svjedoče o njegovoj dugovječnosti.

Prema njihovim svedočenjima pronađenim u arhivama kineske vlade i medija, Li Čing Juen je svoju karijeru herbaliste započeo kada je imao samo 10 godina, otkada je sakupljao i proučavao biljke za dugovječnost i potenciju i primjenjivao njihove blagodeti na sebe.

Čitavih 40 godina on je peživljavao na biljkama kao što su lingzi, godži bobice, divlji džinseng, gotu kola i mnoge druge dok je redovno pio pirinčano vino.

U svojoj 71. godini, tačnije 1749. godine pridružio se kineskoj vojsci gde je podučavao borilačke veštine. Ženio se čak 23 puta i imao preko 200 djece.

Naučio je da čita i piše u dobi od 10 godina kada kreće na proputovanja po Kansu, Šansi, Tibetu, Anamu, Sijamu i Mandžuriji sakupljajući i proučavajući biljke.

Prvih 100 godina radio je ovo da bi zatom prešao na prodavanje biljaka koje bi drugi sakupili, piše world.parhlo.com.

Prema jednom od Lijevih potomaka, postojao je čak i jedan još stariji čovjek, koji je živeo čak 500 godina a koji je Lija naučio tehnikama Či kunga, koji se koristi u kineskoj medicini i predstavlja koordinaciju različitih šema disanja sa raznim fizičkim stavovima i kretanjima tijela.

Na svojoj samrtničkoj postelji Li je rekao jednostavnu rečenicu:

– Uradio sam sve što sam mogao za ovaj svijet.

Ova rečenica je mnoge navela da se zapitaju šta je time ovaj nevjerovatno dugovječan čovjek htio da kaže.

Da li da se sve tajne dugovječnosti nalaze u prirodi i nama samima?

Kada su ga pitali koji je njegov recept za dugovečnost rekao je:

– Neka vam srce bude mirno, sjedite kao kornjača, hodajte uspravno kao pingvin i spavajte kao pas.

Li je ovima mislio upravo na održavanje mira i ravnoteže u umu, na redovno vježbanje tehnika disanja i korišćenje biljaka koje naš organizam čine zdravijim i izdržljivijim.

Izvor: telegraf