7 VELIKIH RAZLOGA zbog čega je dobro da žene piju pivo

pivo

Nedavne studije pokazale su da pivo, posebno crno, ima veliki uticaj ne žensko zdravlje i ljepotu.

1. “Ubija” proljećni umor

OsJećate se umorno i razdražljivo? Vjerovatno patite od posljedica prolJećnog umora, koje je između ostalog povezano i sa manjkom gvožđa u krvi. Ono se teško apsorbuje iz hrane, pa ga treba uzimati i na druge načine. Crno pivo odličan je izvor upravo tog minerala. Učinak alkohola, pozitivno će rIJešiti i probleme sa nesanicom.

2. Jača kosti

Žene koje piju dva piva dnevno imaju jače kosti od onih pripadnica nežnijeg pola koje ga ne konzumiraju. To je rezultat studije National Collegea of Naturopathic Medicine iz američke savezne države Oregon koja je objavljena u Natural Medicine Journalu.

3. Proljepšava kožu

Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) koji je zadužen za lepu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića, te daje energiju celom telu. S obzirom da se iz hrane ne apsorbuje dovoljna količina vitamina iz ove grupe, treba ih nadoknaditi na neke druge načine. Postoji čak i neka ‘urbana’ legenda da komarci izbjegavaju osobe koje imaju uravnotežene količine B kompleksa u tijelu.

4. Preventiva u prehladi i protivupalna svojstva

Pivo je izvrstan izvor vitamina i minerala poput magnezijuma, kalcijuma i selena koje štite celo telo od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidante koji jačaju imunitet tela.

5. Smanjuje nadutost tijela

Istraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranjivih materija od svijetlog piva. U 350 mililitara crnog piva nalazi se više od jednog grama prehrambenih vlakana (u istoj količini svetlog piva nalazi se manje od 1 grama prehrambenih vlakana), koji garantuju zdravlje digestivnog sistema i smanjuju nadutost tijela.

6. Štiti srce

Umjereno ispijanje piva povećava količine dobrog holesterola, smanjuje nivo onog lošeg, razređuje krv te na taj način smanjuje rizik od srčanog udara. Jedna italijanska studija je dokazala da žene koje ispijaju jedno pivo dnevno imaju 42 posto manje šanse od dobivanja kardiovaskularnih bolesti za razliku od onih koje nisu ispijale alkoholna pića. Povrh svega, umjereno ispijanje alkohola smanjuje mogućnost od dobijanja dijabetesa.

7. Hidrira poslije vježbanja

Zaboravite na energetska pića, nakon vežbanja popijte čašu piva. Španski istraživači sa Univerziteta u Granadi dokazali su da pivo ima bolji hidrataciju na tijelo od obične vode kada tijelo dosegne više temperature što je slučaj kod ozbiljnijih i profesionalnih sportista.

Izvor: svetplus