RECITE ZBOGOM SIJEDOJ KOSI: Kokosovo ulje za zdravu, lijepu i sjajnu dlaku

Sijeda kosa više nije nešto što ukazuje na starost. Veliki broj mladih ljudi pati od preranog starenja i prilično im je neprijatno zbog toga. Najbrži i najlakši način rješavanja ovog problema je farbanje, ali štetne hemikalije znaju da uzrokuju i trajno oštećenje kose…

Zato je najbolje pribjeći prirodnom rješenju, a ono zaista postoji! Kako kokosovo ulje je lijek kojim se možete osloboditi sijede kose! U kokosovom ulju leži tajna duge, lijepe i jake kose.

Kokosovo ulje bogato je ugljenim hidratima, zdravim masnoćama, vitaminima i mineralima koji pružaju kosi potrebnu njegu. Koristile su ga mnoge civilizacije i dokazano je kako je odličan lijek za kosu.

Redovna upotreba kokosovog ulja rezultiraće jakom, čvrstom, zdravom i sjajnom kosom.

RECEPT:

Zagrijte 2-3 kašike ulja oko 20 sekundi. Nježno masirajte korijen kose s toplim kokosovim uljem. Pustite da se folikule dlake natope uljem (oko 10 minuta). Isperite toplom vodom. Zatim šamponirajte vašu kosu na uobičajen način i završite pranje s regeneratorom.

Ovo možete svakodnevno ponavljati kako bi dobili željeni efekat. Redovno korištenje definitivno će vam pomoći da se oslobodite sijede kose i daće vam zdravu, lijepu i sjajnu dlaku.

Podsjećamo na neke uzroke sijede kose:

Genetski uzroci – Ukoliko postoji istorija prerane pojave sijede kose u porodici verovatno će se prenijeti i na druge generacije.

Stres – Suočavamo se sa puno stresa na poslu, tokom putovanja, kod kuće. Stres i nedostatak sna mogu uzrokovati pojavu sijedih pramenova u ranim godinama.

Životni stil – Hranjenje i spavanje u čudne sate, premalo spavanja i nezdrava hrana može dovesti do prerane pojave sijedih jer tijelo ne dobija potrebne hranjive materije.

Starenje – Starenje uzrokuje pojavu sijede kose zbog toga što s godinama tijelo prestane da proizvodit melanin i kosa postaje siva, srebrnkasta ili bijela.

Izvor: aura.ba