ZA SVE TIPOVE KOŽE LICA: Recept za pomlađujuću masku Sofije Loren

Recept ove podmlađujuće maske potiče lično od Sofije Loren. Ova maska je zaista delotvorna! Nije komplikovana za pripremu, a zaista je fenomenalna!

Svaka žena koja poštuje svoj izgled, i želi dugo da sačuva svoju lepotu i mladost, treba da je počne primenjivati. Inače, ovo je jedna od mojih omiljenih maski.

Za pripremu ove maske biće potrebno:

– 1 kesica želatina (10 gr)
– 150 gr kajmaka (mleka, kefira ili jogurta)
– 1 čajna kašičica glicerina (apotekarski ili biljni)
– 1 čajna kašičica meda

Kajmak je dobar za suvu kožu lica. Za normalnu kožu bolje će odgovarati mleko ili jogurt. Za masnu kožu – kiselo mleko, kefir ili nemasni jogurt.

Priprema:

Rastvorite želatin u kajmaku (ili u drugom kiselomlečnom proizvodu) i ostavite u frižider na 6-8 sati. Nakon toga, nežno mešajući, ugrejte smesu na vodenoj pari, dok se želatin potpuno ne rastvori.

Skinite sa šporeta i dodajte med i glicerin. Promešajte. Sačekajte par minuta dok se smesa malo ohladi i nanesite je na očišćeno lice, vrat i zonu dekoltea.

Držite je 20-25 minuta, zatim je uklonite papirnom (ili pamučnom) maramicom, umočenom u mleko. Ostatke maske isperite toplom, pa hladnom vodom.

Pripremljenu masku možete čuvati u frižideru 5-7 dana, i koristiti je svaki dan.

Ujutro je možete nanositi na lice hladnu, da biste osvežili lice, a uveče malo ugrejanu (u mikrotalasnoj pećnici ili na vodenoj pari) za pojačanje hranljivog efekta.

Efekti maske biće vidljivi već nakon prvog nanošenja.

Želatin koji je u sastavu ove maske „pegla“ sitne bore, omekšava i izbeljuje kožu, poboljšava cirkulaciju krvi. Takođe ima pozitivan uticaj na proteinski i aminokiselinski metabolizam kože, poboljšava njeno stanje.

Na osnovu ove činjenice napravljen je recept domaće kreme mladosti za kožu vašeg lica, sa podmlađujućim efektom.

Izvor: uspesnazena.com