SVJETSKI BUM: Pomoću kašikica postignite nevjerovatne rezultate podmlađivanje lica (VIDEO)

Za svaku ženu posle 30 godina posebno je važna masaža lica. To je povezano sa činjenicom da elastičnost kože počinje postepeno slabiti, a potkožno tkivo postaje izražajnije.

Sačuvati mladost i lepotu pomoći će masaža kašikama, koja je preporučena od strane nemačkog lekara-kozmetologa Rene Koh.

Pa zašto je ovaj tretman toliko dobar?

Vrlo jednostavno, u kućnim uslovima mogu se postići neverovatni rezultati: iz tkiva izbaciti višak tečnosti, poboljšati cirkulaciju krvi, učiniti kožu zategnutom i elastičnom, smanjiti vidljive bore, a konturima lica povratiti izražajnost.

Bez ikakvih troškova. Za 10-12 dana možete postići neverovatne rezultate, pod uslovom da svakodnevno sprovodite ovu masažu.

Tehnika masaže je veoma jednostavna. Treba uzeti kafene kašičice, čašu hladne vode sa kockama leda, i manju činiju sa podgrejanim uljem (maslinovo, nevenovo, laneno, suncokretovo).

Nakon toga sprovedite postupak  prema sledećoj shemi:

1. Uklonite šminku sa lica, umijte se i nanesite hidratantnu kremu. Kašike u međuvremenu dezinfikujte alkoholom i stavite ih u čašu sa vodom i ledom.

2. Ohlađene kašike prislonite na gornje kapke. Držite nekoliko sekundi. Ponovite ovo 5 puta. Tople kašike menjajte za hladne. Isti postupak uradite i sa donjim kapcima. Na ovaj način oslobađate se otoka kapaka i podočnjaka.

3. Nakon toga, kašike treba ostaviti na kratko vreme u zagrejano ulje i možete započeti masažu lica. Sa blagim pritiskom pomerajte kašike po masažnim linijama lica.

Osnovne masažne linije:

– po čelu od gornjeg dela nosa ka slepoočnicama i liniji rasta kose

– po kapcima kružnim pokretima od unutrašnjeg ugla pa opet do njega

– po obrazima, od nozdrva nosa ka slepoočnicama

– od podbratka ka slepoočnicama

– po vratu, od njegovog početka do podbratka

– Svaki pokret obavljati najmanje 10 puta.

Svaki put, kad kašika počinje teško da klizi  po licu, treba je spuštati u ulje.

Nakon masaže lice treba da se umijete toplom vodom.

Optimalno trajanje ovakve masaže je 10 minuta. Ali, vreme povećavajte svakodnevno. Počnite sa 1-2 minute, svaki dan povećavajte za 1 minutu. Desetog dana masažu dovedite do 10 minuta.

Ali, već posle prvog dana samomasaže lica osetićete efekat – puna relaksacija!

Masaža kašikama uopšte nije komplikovana, i prijatna je  procedura podmlađivanja lica.

Možete je raditi, kad god želite, vremenski je neograničena. Ali, najbolje ju je raditi u serijama po 10-12 dana, uzastopno, bez prekida

U ovom videou ruski lekar-kozmetolog Anželika Šandra objašnjava postupak masaže lica kašikama za početnike.

Osnovne masažne linije:

Izvor: uspesnazena.com