Šampon koji SPRJEČAVA OPADANJE KOSE, podstiče njen BRŽI RAST, vraća SJAJ, volumen i elastičnost

Kosa je simbol ženstvenosti i ljepote širom svijeta, no na žalost, usljed učestalog tretiranja kose hemijskim sredstivma (bojanje, ondulacija), toplinom (sušilo za kosu, feniranje, ravnanje), vezanjem, i neadekvatnom njegom, kosa se lomi, postaje suha, rijetka ili oštećena.

Svi navedeni faktori, uz svakodnevni stres i promjene u organizmu uzrokuju povećano opadanje kose.

Da bismo ublažili gubitak kose i doprinjeli njenoj ljepoti preporučujemo Vam ovaj šampom. Jednostavno se priprema, s efikasan je 100%. Poslije nekoliko pranja kose primjetit ćete prve rezultate.

Vaša kosa će manje opadati, bit će jača, lepršavija a nakon mjesec-dva redovne primjene primjetit ćete nove vlasi što doprinosi povećanju volumena.

Potrebni sastojci:

– Šampon od koprive (običan litarski)
– Pantenol 100 ml (vodeni rastvor)
– Kapi od koprive 30 ml (jedna bočica)
– AD kapi, vodeni rastvor (jedna bočica)
– Ricinus ulje 50 ml
– Dvije ampule vitamina B

Priprema:

U 750 ml šampona od koprive, umiješati cijelu bočicu pantenola 100 ml, cijelu bočicu koprivinih kapi 30 ml, cijelu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje.

Kako djeluje ovaj šampon:

Vjerovali ili ne ovaj šampon je prava vitaminska bomba za vašu kožu glave, a samim tim i za vašu kosu.

Kopriva: ubrzava perifernu cirkulaciju i prokrvljenost kože glave na taj način ubrzavaju se metabolički procesi unutar epiderma. Samim tim ostali sastojci ovog šampona će se brže i kvalitetnije apsorbovati.

Pantenol: pantotenska kiselina (vitamin B5) djeluje na očuvanje pravilne funkcije kože glave i stimulaciju njenih regeneratvnih procesa.

Ricinusovo ulje: Jača kutikulu vlasi. Bogato je vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom. Vitamin E je značajan antioksidans i sprečava dejstvo slobodnih radikala i njihovih štetnih uticaja na kožu glave i korijen dlake. Ricinus pored regenerativnih svojstava djeluje antifugicido (uništava gljivice koje su odgovorne za pojavu peruti). Na kožu skalpa djeluje zaštitno, umirujuće i zacjeljujuće, dok svojom gustom i ljepljivom konzistencijom uklanja izumrele ćelije kože glave sprečavajući ih da zapuše folikul dlake što bi uticalo na usporen rast kose.

AD kapi: vitamin A djeluje na različite fiziloške funkcije u ljudskom organizmu, ono što je značajno za kosu je njegovo regenerativno dejstvo na skalp glave tj. diferencijacija epitelnog tkiva.

Vitamin B kompleksa: Prehranjuju kosu i vraća čvrstoću dlake

Moje iskustvo sa ovim šamponom:

Ovaj šampon koristim već tri mjeseca, i imam samo pozitivne komentare. Kosa mi je prestala da opada, vratila joj se živost, lepršavost i sjaj. Brzina rasta kose se udvostručila, a kosa je mehka na dodir i sjajna.

Šampon je dosta tečne konzistencije, pa ga je potrebno dobro promučkati prije svake upotrebe. Pošto je vodenast preporučujem da prvo stavite na dlan potrebnu količinu, a potom utrljate dobro u kosu.

Nakon što se zapjeni masirajte tjeme par minuta da povećate prokrvljenost i reapsorpciju sastojaka, ostavite malo da djeluje, a potom temeljito isperite.

Poslije možete nanijeti neku masku ili regenerator na kosu ukoliko vam je suha, a meni lično nije potreban. Ukliko imate izrazito suhu kosu, onda stavite pola bočice kapi od koprive, jer kopriva može dodatno da isuši kosu.

Ako imate izraženo opadanje kose preporučujem još da pijete čaj od koprive, kontrolišete hormonski status i krvnu sliku krvnu sliku jer manjak gvožđa može da dovede do opadanje kose.

Izvor: LijekizPrirode.com