Fantastična maska za zatezanje lica od lanenog sjemena: Za sve tipove kože

Preporučujemo da obratite pažnju na korisna svojstva lana za ulepšavanje i mladalački izgled. Za to postoji više razloga. Laneno seme sadrži velike količine kalijuma, magnezijuma, vitamina E, esencijalnih aminokiselina, uključujući i Omega 3 masne kiseline.

Blagotvorno deluje ne samo na zdravlje čoveka nego i na kožu kao odlično kozmetičko sredstvo. Laneno seme ima mnogo korisnih osobina o kojima je napisano dosta članaka u časopisima i na internetu.

Ali, kao što je čest slučaj, večini žena je lakše da potroše novac na skupocene kozmetičke preparate nego da koriste prirodne i jeftinije proizvode koje nam majka priroda nudi.

Preporučujemo vam fantastičnu masku za zatezanje lica od lanenog semena za sve tipove kože. Ukupno 12 tretmana i nećete prepoznati sebe, izgledaćete fantastično! Ujutru pripremate masku za zatezanje lica od lana koju ćete koristiti svako veče.

Kako pripremiti masku:

1 kašiku lanenog semena prelijete sa 1/2 čaše vrele prokuvane vode, promešate, zatim pokrijete salvetom i ostavite da stoji do uveče.

Uveče procedite…

Na očišćeno lice i vrat, nanesite masku sa komadićem vate natopljenim u gustom rastvoru lana i vode. Kada se lice osuši – namažite ga ponovo. Proceduru ponovite ukupno 5 puta.

Pokušajte za vreme postupka nanošenja maske ne pričati i ne smejati se. Najbolje sve raditi u tišini i biti opušten. Kada završite sa postupkom, ostavite masku na licu 20-ak minuta, nakon toga isperite lice vodom sobne temperature i namažite lice hranljivom kremom.

Posle 12-15 svakodnevnih tretmana nećete prepoznati sebe – toliko će biti dobar Vaš izgled! Najinteresantnija komponenta lanenog semena je – fitoestrogen. Zahvaljujući fitoestrogenu dobijenog iz hrane, koža žene ostaje lepa i mlada, čak i u zrelom dobu. Fitoestrogeni čine kožu glatkom, elastičnom, aktiviraju procese obnavljanja, poboljšavaju strukturu kose i noktiju.

Izvor: uspesnazena.com