Nevjerovatan efekat: Kvasac kao lijek protiv opadanja kose

Koristeći maske od kvasca, možete postići nevjerovatne efekte. Ali, sprovođenje procedura za oporavak kose mora biti sistematsko, a ne „s vremena na vreme“. U ovom slučaju, rezultat, djelotvoran, brz i dugoročan, nećete dugo čekati.

Kao preventivna mjera i za brži rast kose, maska od kvasca koristi se jednom nedeljno, u trajanju 12-14 procedura. Poslije napraviti pauzu 3 mjeseca i ponoviti po potrebi.

Ako je vaš cilj lječenje kose – obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primenjivati dva puta nedeljno, u trajanju sedam nedelja. Po potrebi proceduru ponoviti za dva mjeseca.

Recept – Maska od kvasca protiv opadanja i za jačanje tanke i slabe kose:

– U 1 supenoj kašiki toplog mlijeka rastvoriti 1 kafenu kašiku meda ili šećera, dodati 20 gr svežeg kvasca.

– Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste), 15-20 minuta.

– Zatim dodati 1 žumance. Dobro promiješati sve komponente do ujednačene smjese.

– Dobijenu smjesu naneti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi 60 minuta (najmanje), poslije kosu oprati vodom i sa malo balzama.

Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje (peškir, kapa) da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. Sa njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake. Miris, koji ćete osetiti za vreme delovanja maske, nestaje poslije pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Izvor: zdravlje-i-kuhinja.live