Nanesite OVU SMJESU na dekolte i vrat: Gledajte kako bore nestaju, vidno zategnuta koža za nedelju dana

Svaka žena treba da zna koje maske pomažu i prijaju njenoj koži. Pored kozmetičkih tretmana, najvažniji su oni u kućnom okruženju.

Bore na dokolteu i vratu su veoma česte. Naše telo postaje starije i koža gubi na elastičnosti. Ne možemo je ih potpuno ukloniti, ali ih možemo smanjiti pomoću prirodnih lekova koji vraćaju elastičnost koži.

Postupak je veoma jednostavan, a sve što vam je potrebno jeste redovna primena ovih maski. Izbegavajte da konzumirate masno i prženo meso, industrijski obrađene namirnice i šećer, jer akumulirani toksini značajno narušavaju izgled kože i zdravlje tela u celini.

Pored toga, za hidrataciju preporučuje se upotreba dovoljne količine vode i prirodnih sokova.

Nudimo vam tri veoma posebna recepta za uklanjanje bora na grudima i vratu:

1. Maska od jaja, krastavca i kokosovog ulja

Nanosite ovu masku jednom sedmično. Ovo je dovoljno da za kratko vreme vidite transformaciju. To je zbog različitih hranljivih sastojaka žumanceta i neverovatnih antioksidativnih svojstava krastavca i kokosovog ulja.

Sastojci:

– 1 krastavac
– 1 žumance
– 1 kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Uzmite mali krastavac, ogulite, stavite u blender. Zatim ga izmešajte zajedno sa jejetom i kašikom kokosovog ulja sve dok ne dobijte pastu. Nanesite smesu na očišćenu kožu lica, vrata, dekoltea i ruku i pustite da deluje pola sata. Isperite hladnom vodom.

2. Maska od jogurta, pivskog kvasca i pšeničnih pahuljica

Ovo je zaista moćan recept koji može povećati proizvodnju kolagena u koži, hidrirati je i smanjiti bore.

Sastojci:

– 100 g običnog jogurta (bez šećera)
– 1 kašika pivskog kvasca
– 1 kašika pšeničnih ili ovsenih pahuljica

Priprema:

Pomešajte sve sastojke i nanesite na čistu kožu vrata i dekoltea. Nakon toga dozvolite mešavini da deluje 15-20 minuta. Nakon isteka vremena, isperite hladnom vodom. Ponovite postupak tri puta sedmično.

3. Banana maska

​Povećava proizvodnju kolagena i elastičnosti kože, pored toga vrši regeneraciju ćelija kože.

Sastojci:

– 1 kašika mleka
– 1 kašika ulja
– 1 zrela banana

Priprema:

Pomešajte sastojke i nanesite na čistu kožu vratu i dekoltea, pustite da deluje 20 minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom. Sledite proceduru tri puta nedeljno.

Pre početka primene malu količinu stavite na kožu i proverite da li imate alergijske reakcije. Ako to nije slučaj, možete bezbedno koristiti masku.

Svakog jutra nakon tuširanja nanesite malu količinu kokosovog ulja na vlažnu kožu.

Izvor: stil.kurir.rs