Napravite je sami: Najbolja hidratantna krema za lice od samo 3 sastojka

Ova domaća hidratantna krema za lice sastoji se od samo tri sastojka! Naučite ju sami izraditi! Ovaj recept za izradu prirodne hidratantne kreme za lice će vas svakodnevno oduševljavati prekrasnim prirodnim mirisom, dok će vam u isto vrijeme vlažiti koži i održavati sveukupno zdravlje kože.

Najbolja prirodna krema za njegu lica

Sastojci za izradu kreme su:

– Pola šalice kvalitetnog kokosovog ulja

– 1 žličica tekućeg vitamina E (čuva od starenja i prirodni je konzervans)

– 5 – 7 kapi esencijalnog (eteričnog) ulja lavande (ili neko po vašem izboru)

Djevičansko mirisno kokosovo ulje možete nabaviti u trgovinama zdrave hrane po cijeni od nekih 5-10 €, ovisno o količini. Tekući E vitamin možete nabaviti u apoteci već od 5 €. Eterično ulje lavande, također možete nabaviti u biljnim ljekarnama po cijeni od nekih 5 €. To nije velik trošak ako uzmete u obzir činjenicu da ćete dobiti 200 ml jako kvalitetne kreme za njegu kože.

Priprema kreme:

Jednostavno stavite tekuće kokosovo ulje, vitamin E i ulje lavande u zdjelu. Zatim izmiješajte. Ako radite ovu kremu dok je hladnije vrijeme, kada kokosovo ulje ima tendenciju da bude tvrdo, morati ćete malo ugrijati kokosovo ulje na sobnu temperaturu, zgnječiti ga vilicom, te miješalicom pomiješati ove sastojke kako bi se ulja povezala, a vi dobili glatki, kremasti proizvod.

Prebacite ovu jednostavnost u staklenku. Čuvajte dalje od izvora topline i svjetla. Najbolje držati u hladnjaku kako bi bilo kremasto.

Korištenje kreme i njezino djelovanje

Koristite ovu hidratantnu kremu ujutro i navečer za lice. Dovoljna je mala količina, a krema će vam dugo trajati. Ako imate masnu kožu, vidjet ćete kako kokosovo ulje osigurava koži savršenu hidrataciju bez masnog osjećaja koji se često zna osjetiti kod kupovnih krema.

Vitamin E pomaže u oporavku od oštećenja i starenja kože, konzervira i pomaže kod opeklina, posjekotina, ožiljaka, i slično, a o dobrobitima lavande nećemo pisati jer sav tekst ne stane u ovaj članak.

Ne zaboravite i ovo:

Kokosovo ulje pruža prirodnu zaštitu od sunca, kokosovo ulje ostavlja zaštitnu barijeru protiv utjecaja iz okoliša, ono je dobar antioksidant, te je iznimno antibakterijski i antimikrobno bogato.

Ako ste trudni, kokosovo ulje je odlično protiv strija. Ulje od kokosa je nježno i dovoljno sigurno za bebe i djecu, te se može koristiti protiv pelenskog osipa.