UKLANJA TRAGOVE AKNI I BUBULJICA: MASKA SA MEDOM I CIMETOM

Veoma često, nakon izlečenja bubuljica i akni, na koži lica i dalje ostaju tragovi u vidu tamnih fleka. Takve fleke kvare izgled, i lice čine manje privlačnim. Možete ih otkloniti.

Ako imate fleke na licu, kao posledicu lečenja akni i bubuljica, napravite masku sa medom i cimetom. Ona će spasiti vaše lice i podariće mu lep, izjednačen ten i baršunasti izgled.

Recept:

Za pripremu maske biće potrebna

– 1 kafena kašičica meda
– 1 kafena kašičica cimeta (ili 2 kapi etričnog ulja cimeta)

Priprema:

Dobro promešati med sa cimetom i naneti na problematične delove lica (na fleke). Ostaviti da deluje 20-25 minuta i isprati vodom.

Masku (pripremljenu smesu) možete čuvati u frižideru 4-5 dana. Posle napravite drugu meru.

Takođe, ovu masku za lice, možete primenjivati ne samo na problematične delove, već i na celo lice. Maska se na licu drži 10 minuta.

Već posle dve nedelje regularne upotrebe (svaki dan), koža postaje elastična i meka, nestaju upale i mitiseri.

Kontraindikacije:

Ova maska se ne preporučuje osobama koje pate od kuperoze, rozaceje i drugih vaskularnih oboljenja kože, jer med jos više širi krvne sudove.

Kao zamena za med, može poslužiti bela ili zelena glina. Meša se u istim proporcijama sa cimetom u prahu, i razblažuje se vodom do željene konzistencije.

Eterično ulje čajnog drveta, pomešano u jednakim proporcijama sa eteričnim uljem lavande i sokom limuna (1:1:1), takođe je veoma efikasno u uklanjanju tragova i fleka sa lica, nastalih od akni i bubuljica.

Mešavina se nanosi na problematične delove lica i ostavlja se da deluje 15 minuta. Ostaci se uklanjaju vlažnom maramicom.

Primenjuje se svaki drugi dan. Nakon mesec dana primene ove mešavine, uvidećete odlične rezultate.

Izvor: uspesnazena.com