DO BRŽEG I ZDRAVIJEG RASTA KOSE SA KOKOSOVIM ULJEM

Duga i bujna kosa je cilj mnogih žena. Ali, bez pravilne nege i prirodnih sastojaka taj cilj se teško može dostići.

Istraživanja su pokazala da je od svih ulja, za kosu najbolje kokosovo ulje. Ono je odličan prirodni proizvod koji pomaže u zdravom rastu kose i nenom jačanju.

Kokosovo ulje kao regenerator

Zahvaljujući brojnim proteinima koje sadrži, kokosovo ulje pomaže da kosa izgleda zdravo, podstiče njen rast i poboljšava stanje oštećene kose.

Kokosovo ulje se često koristi protiv peruti te kao prirodni regenerator za kosu jer sprečava lomljenje i gubitak kose. Sve to se može postići ako se lokalno primenjuje na kosu i vlasište.

Kokosovo ulje se takođe može koristiti pre pranja kose te između šamponiranja i stavljanja regeneratora.

Hidratacija suve kose

Kokosovo ulje je odličan prirodni proizvod, koji je ključan za rast kose. Hidratantna svojstva kokosovog ulja pomažu pri jačanju kose i smanjenju njenog lomljenja, čim se ujedno podstiče rast kose.

Ako imate suvu kosu, kokosovo ulje može se koristiti kao savršen dnevni ovlaživač. Malu količinu kokosovog ulja stavite na dlanove, protrljajte i primenite na pramenove kose između šamponiranja i regeneratora.

Prednosti za vlasište

Ako vas muči svrab vlasišta i suvoća, kokosovo ulje vam može pomoći. Ulje vlaži kožu i pomaže kod smanjenja crvenila i nadraženosti. Takođe uklanja probleme vlasišta, npr. perut.

Ne samo da hidrira vlasište već ga i štiti od bakterija i gljivica. Kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva koja održavaju vlasište zdravim. Odlično je u borbi protiv gljivičnih infekcija, kao što su lišajevi na temenu.

Kokosovo ulje takođe može olakšati bol ili iritaciju vlasišta. Čisto vlasište bez bakterija je ključ za podsticanje rasta kose.

Savet

Redovno perite kosu ako koristite kokosovo ulje za rast kose. Bez toga, folikuli dlaka će se začepiti od ulja, što će sprečiti rast kose.

Izvor: kucniekar.com