RECEPT RUSKOG NATURALISTE: Evo kako da očistite i pomladite kožu lica i vrata

Čišćenje i podmlađivanje kože lica i vrata Svi želimo što duže ostati mladi i lijepi. Je li to moguće u naše doba zagađenog okoliša, nezdrave hrane i kozmetike prepune kemikalija?

Odgovor na ovo pitanje daje poznati ruski naturalist i autor mnogih knjiga, Georgij Nazarov.

Prema Nazarovu u održavanju mladolikog izgleda nam mogu pomoći prehrana, čišćenje organizma, izbjegavanje kemikalija i kvalitetna prirodna kozmetika. Preporučuje i posebnu, vrlo jednostavnu tehniku za pomlađivanje kože lica i vrata.

Posebna tehnika čišćenja i pomlađivanja lica

“Postupak stavljanja obloga na lice i vrat od ogromnog je značaja za čišćenje kože. Kontrastni oblozi snažno utječu na dobro hranjenje tkiva i razvoj kapilarne mreže u koži lica i vrata.

Pored toga, ova metoda vrlo efikasno oslobađa kožu od godinama nakupljenih produkata metabolizma i viška masnog tkiva. Potiče i regeneraciju kože, što doprinosi intenzivnom pomlađivanju i znatnom smanjenju ili nestanku bora i ožiljaka.

Koža se zateže, čisti, dobiva izuzetno lijepu prirodnu boju i rumenilo, kao kod djeteta koje se dugo igralo u snijegu.

Oblog se radi od ugodno tople, a odmah nakon toga vrlo hladne vode ili leda, po 3-4 puta naizmjenično, po 1 minutu, a završava se hladnim oblogom.

Poželjno bi bilo provesti mjesečnu turu ove vrste terapije (1 do 2 puta dnevno), a zatim održavati izvrsno stanje kože primjenom kontrastnih obloga 1-3 puta tjedno.“

Maske za kožu

“Efekt će biti mnogo veći i trajniji ako odmah nakon kontrastnih obloga potaknete proces čišćenja i hranjenja kože talogom kafe, maskom od meda i mekinja ili maskom od gline.

Na vlažnu kožu lica i vrata, nanesite masku i ostavite da odstoji 20 do 30 minuta. Nakon skidanja maske namažite kožu šilađitom (ayurv. – Shilajit) rastvorenim u vodi, ili kremom od šilađita.

Kao dobra zamjena može poslužiti i prirodna krema sa značajnim sadržajem E vitamina.”

Zdrava prehrana i čišćenje organizma

“Korekcija ishrane i čišćenje organizma snažno djeluju na poboljšanje stanja kože. Naročito je važno čišćenje crijeva i jetre. Poboljšati kvalitetu kože mogu i prirodni dodaci prehrani, posebno:

– vitamin C
– zeleni čaj
– omega-3
– vitamin E
– alge
– pivski kvasac
– sjemenke i klice

Birajte samo prirodnu kozmetiku

Važno je da kozmetika bude prirodna neovisno od toga jesu li u pitanju dekorativna kozmetika, sredstva za njegu kose ili kože ili sredstva za održavanja higijene.

Ne smatram da moramo tragati za 100% organskom kozmetikom, ali je važno da bude napravljena od prirodnih sastojaka.”

Izvor: alternativa-za-vas