Izbjelite kožu i očistite je od pjega i tamnih tačaka ovim domaćim losionom

Ovaj losion možete primenjivati i na oči pod uslovom da ne dodate limunov sok u recepturu.

Ovaj domaći losion od listova peršuna i limuna (ili jabukovog sirćeta) pomoći će vam da izbelite kožu i očistite svoje lice od pega, što će vašu kožu učiniti blistavom i sjajnom.

Peršun je pun vitamina i minerala a njegov sok sadrži esencijalna ulja sa visokim nivoom kalijuma i mangana. Koristi se za lečenje groznice, bolesti bubrega, bolesti urinarnog trakta, dijabetesa, zapaljenja očiju, pa čak i za lečenje impotencije.

Peršun je u kozmetici poznat po svojim izbeljujućim i regenerativnim svojstvima. On savršeno uklanja crvenilo, iritaciju i oticanje, izbeljuje kožu, osvežava je i tonira.

Odličan je za negu nežne oblasti oko očiju. Pomaže u uklanjanju akni i mitesera. Ovaj losion za negu lica lako možete pripremiti i sami.

Sastojci:

– 2 kašike iseckanih listova peršuna
– 1 kašičica limunovog soka ili jabukovog sirćeta
– 200 ml vode

Priprema:

Sipajte 200 ml prokuvale vode preko 2 kašike sveže iseckanog peršuna i kuvajte na niskoj temperaturi 15 minuta, a zatim skinite smešu sa ringle i ostavite da se ohladi.

Procedite, a zatim dodajte jednu kašičicu limunovog soka ili jabukovog sirćeta u smešu. Prespite u staklenu posudu i čuvajte u frižideru.

Primena:

Koristite losion ujutru i uveče. Ovaj domaći losion sužava pore na licu, čisti i izbeljuje kožu. Zahvaljujući jedinstvenim svojstvima peršuna, pege sa lica nestaju a koža postaje sjajna i izražajna.

Ako ga koristite svaki dan, sve fleke i mrlje sa vašeg lica će nestati. Ovaj losion možete primenjivati i na oči pod uslovom da ne dodate limunov sok u recepturu.

Možete napraviti obloge i stavljati ih ujutru i uveče na oči po 5 minuta kako biste uklonili podočnjake i crvenilo očiju.

Izvor: Webtribune.rs