NAJBOLJA NA SVIJETU: Hidratantna krema koju možete napraviti sami

Kao što smo dosad mnogo puta rekli i dokazali, da biste ugodili sebi nisu vam potrebni skupocjeni preparati. Sve što vam može pomoći da vaša koža izgleda lijepo i njegovano možete napraviti sami.

pictures-2014_july-krema_4313927651

LifePress magazin za vas je pronašao recept za sjajnu hidratantnu kremu koju možete koristiti za lice i tijelo, a vjeruje se da je na ovaj način kreme pravio jedan grčki ljekar koji je žive prije gotovo dvije hiljade godina.

Veoma se jednostavno može napraviti i nisu vam potrebni neki posebni aparati niti sastojci. Kremu možete koristiti i kao sredstvo za skidanje šminke, ali je za sprječavanje i peglanje bora kao i za hidrataciju neprikosnovena.

Potrebni sastojci:

– kašika meda
– 8 kašika izribanog pčelinjeg voska
– 200ml bademovog ulja
– ½ šolje ružine vodice
– 2 manje teglice

Priprema kreme:

U maloj posudi, na veoma niskoj temperaturi otopite med i vosak u ulju, a nakon toga ostavite smjesu da se malo prohladi.

U smjesu voska i ulja kap po kap sipajte ružinu vodicu dok ne dobijete odgovarajuću gustinu za kremu. To ćete morati da odredite sami po osjećaju.

Kad ste prestali sa dodavanjem ružine vodice, miješajte kremu još nekoliko minuta prespite je u čiste i suhe teglice, zatvorite i čuvajte na hladnom mjestu.

Izvor: haber.ba