Domaći šećerno-slani piling protiv strija i celulita

Piling je kozmetičko sredstvo, u čijoj se osnovi nalaze abrazivni elementi. Osnovna  svrha pilinga je – uklanjanje nečistoća i mrtvih ćelija sa kože.

Nakon korišćenja pilinga, koža postaje glatka, jer postupak stimuliše cirkulaciju krvi i doprinosi  podmlađivanju ćelija.

Uz pomoć domaćeg pilinga možete, ne samo čistiti kožu, regenerišući je, nego se možete izboriti i sa sa strijama i celulitom.

U tom smislu, prilično je  popularan sećerno-slani piling,  kojim se možete, skoro u potpunosti,  osloboditi  strija i celulita u domaćim uslovima, koristeći pristupačna sredstva.

Priprema

Za njegovu pripremu biće potrebno:

– 250 gr soli
– 250 gr šećera
– 100-150 ml palminog ulja

Ako nemate palmino, možete koristiti maslinovo, ili neko drugo biljno ulje. Poželjno je koristiti morsku so, jer je obogaćena jodom i mikroelementima, koji delujući na kožu, doprinose njenom obnavljanju.

So, sećer i ulje promešati da se dobije smesa konzistencije gustog jogurta.

Koristite piling svako veče prilikom tuširanja, utrljavajući ga u problematične delove kože, masirajući kružnim pokretima 2-3 minuta.

Nakon toga, isperite toplom vodom. Nakon procedure na telo se nanosi hidratantna krema ili losion.

Već nakon mesec dana regularnog korišćenja ovog pilinga, primetićete da strije i celulit postaje manje primetni.

Ni u kom slučaju ne treba prekidati procedure nakon pojave prvih pozitivnih rezultata. Moguće je, skoro u potpunosti, ukloniti strije i celulit koristeći ovo pristupačno sredstvo.

Izvor: uspesnazena.com