NAPRAVITE SAMI: Domaći balzam za brži rast i sjajnu zdravu kosu

Često želimo da povjerujemo primamljivoj reklami i kupimo baš taj balzam za kosu, koji će našoj kosi dati  bujnost, sjaj i mamiti poglede. Nagledavši se takvih reklama, kako se lako postiže takva kosa, idemo i kupujemo jedan, pa drugi, pa treći balzam za kosu, a efekat nije ni blizu kao kod one lijepe devojke sa televizora…

Dakle, vrijeme je da preuzmete stvari u svoje ruke i sami pripremite svoj domaći balzam, koji će odgovarati vašoj kosi. Imam jedan dobar recept za brži rast i sjajnu kosu. Ovaj recept sam davno dobila od prijateljice, kojoj sam se uvijek divila na lijepoj i njegovanoj kosi, ali nikako nisam imala vremena da ga isprobam.

Jer, ujutru, na brzaka operem kosu, isfeniram i bježim na posao. Ali, za sve dođe vrijeme. Izvadila sam taj recept iz fioke. Sada sam ga malo usavršila i želim da ga podjelim sa vama. Jer, zaista je koristan i dragocjen. Kosa je postala skoro kao kod one devojke sa TV-a – zdrava, njegovana i sjajna. I stvarno, počela je brže da raste!

Sastojci:

watermarked-22

– 1 žumance
– 1 supena kašika ricinusovog ulja
– 1 supena kašika jabukovog sirćeta
– 2 supene kašike vašeg šampona
– 1 supena kašika kupovnog balzama ili pakovanja za kosu

Priprema:

watermarked-33

Odvojte žumance od bjelanceta. Stavite u neki pogodan sud. Dodajemo ricinusovo ulje i jabukovo sirće. Sve dobro promješamo do ujednačene smjese. Dodajemo šampon, pa balzam (ili pakovanje). Opet sve dobro izmješamo. Dobićemo smjesu gustine jogurta ili rijetke pavlake.

Smjesu nanosimo na vlažnu opranu kosu, odozgo stavljamo najlonsku kesu i peškir. Držimo 15-20 minuta. Poslije kosu spiramo vodom. Zgodno je balzam držati na kosi za vrijeme kupanja u kadi. Prvo vrijeme, za bolji efekat, najbolje ga stavljati kod svakog pranja kose.

Poslije 2-3 nedelje, možete ga rjeđe koristiti. Ova mjera je dovoljna za srednju dužinu kose. Ako imate dugu kosu, povećajte sastojke dva puta.

Izvor: Uspesnazena.com