4 NAČINA NA KOJA VAS SODA BIKARBONA MOŽE PROLJEPŠATI

Donosimo vam četiri načina na koje vam ovaj čudotvorni prah može pomoći da izgledate ljepše. Pa, da vidimo.

– Utrljajte na lice smjesu od sode bikarbone i vode, u omjeru 3:1, laganim kružnim pokretima. Na taj način ćete uraditi blag i efikasan piling lica.

Takođe, soda bikarbona vam može pomoći i da se riješite bubuljica: napravite pastu od nje i svježe iscijeđenog limunovog soka, te je periodično nanosite na bubuljicu.

– Napravite vlastiti šampon za dubinsko pranje dodavanjem četvrtine sode bikarbone u šampon (potrebno je da sodu bikarbonu dodate u prozirni, a ne kremasti šampon).

To će vam pomoći da uklonite ostatke proizvoda za njegu kose i njihovo nakupljanje na kosi. Nemate vremena za pranje kose?

Koristite sodu bikarbonu kao suvi šampon da upije ulje i da ne morate izlagati kosu fenu još jedan dan. Jednostavno pospite sodu bikarbonu po korijenu kose i nakon toga počešljajte kosu prstima.

– Kako biste ublažili opekotine od sunca, natopite peškir rastvorom od 250 ml vode i četiri kašike sode bikarbone. Dobijeni rastvor će pomoći da se “izvuče” vrelina iz opekotina.

– Ona vam može pomoći i da imate mekšu kožu. Jednostavno je dodajte u toplu kupku i to je to.

Pored toga, kada radite kućni pedikir, dodajte tri kašike sode bikarbone u toplu vodu i vaša stopala će vam biti veoma zahvalna.

Izvor: minimagazin.info