Magični eliksir za mršavljenje: Sagori polovinu kalorija unesenih tokom obroka

Nekoliko gutljaja ovog eliksira nakon obroka u stanju je da sagori skoro polovinu kalorija unesenih tokom obroka. Grejpfrut je poznat i kao voće koje sadrži veliku količinu antioksidanata te je poznat i zbog svojih antibakterijskih svojstava.

Bogat je vitaminima A, B, C, D, i E, kalcijumom, fosforom, magnezijumom, manganom, cinkom, bakrom i željezom.  Evo kako od njega možete napraviti eliksir koji vam može pomoći da se brže riješite suvišnih kilograma.

Sastojci:

– jedan veći, zreo grejpfrut
– kašičica meda

Grejpfrut (po mogućnosti hladan) presijecite na pola i izvadite pulpu pomoću kašike. Pulpu grejpfruta i med ubacite u blender te miksajte dok smjesa ne postane glatka.

Ovaj magični eliksir sadrži korisne elemente: pektin koji doprinosi efikasnom izlučivanju viška holeserola (svakodnevno konzumiranje grejpfruta pomaže u smanjenju lošeg holesterola do 15.5% i triglicerida do 27%), smanjuje nivo insulina u krvi i stabilizuje metabolizam; likopen koji pomaže u borbi protiv toksina i štetnih materija u organizmu.

Par gutljaja ovog eliksira nakon obroka (sačekajte dvadeset minuta nakon jela) pomaže da se sagori skoro polovina kalorija unesenih tokom obroka. Takođe, napitak nemojte konzumirati ukoliko koristite lijekove protiv hroničnih oboljenja.

Izvor: Minimagazin.info