4 LAGANE VJEŽBE: OVA GIMNASTIKA ZA VAŠ VRAT ČINI ČUDA – VIDEO

Samo četiri vežbe, koje na prvi pogled deluju banalno, redovnim vežbanjem zatežu kožu vrata, normalizuju san, otklanjaju bolove u vratnom delu kičme i glavobolju.

Gimnastika za vrat doprinosi poboljšanju cirkulacije krvi i smanjuje napetost, a u budućnosti će vas spasti troškova za skupe procedure liftinga. Ne zaboravite da od toga u kakvom se stanju nalaze mišići vrata i grudnog koša zavisi izgled ženskog poprsja.

Zato nemojte biti lenji i pronađite nekoliko minuta dnevno za žensko zdravlje i lepotu!

GIMNASTIKA ZA VRAT – POGLEDAJTE VIDEO:

– Stanite, ispravite leđa i držite glavu pravo i visoko – to je početni položaj. Ruke, prepletenih prstiju, stavite na potiljak i glavu blago nagnite napred. Zatim uz otpor ruku vratite glavu u prvobitni položaj, izbrojte do 30 i opustite se. Zatim sve to ponovite.
Kad uradite vežbu ispred ogledala i vidite kako se pokreću mišići vrata, postaće vam jasno zašto su ove vežbe tako efikasne.

– Zauzmite početni položaj, onda glavu malo nagnite i stavite dlan leve ruke na desno uho. Blago savijte glavu ka levom ramenu i onda se, uz otpor ruke, trudite da vratite glavu u prvobitni položaj. Izbrojte do 30 i opustite se. Ponovite vežbu još jednom, pa sve to ponovite i na drugu stranu.

– Sedite na stolicu i oduprite se rukama o sedište. Leđa treba da budu prava. Zatim istegnite leđa, zabacite glavu unazad koliko god je moguće i izbrojte do 30. Vratite se u početni položaj, a zatim ponovite vežbu još jednom.

– Zauzmite početni položaj kao u prvoj vežbi. Okrenite glavu ulevo i gledajte preko ramena. Izbrojte do 30, pa se vratite u početni položaj. Uradite vežbu još jednom, a zatim je ponovite na drugu stranu.

To je sva gimnastika za vrat, neverovatno jednostavna, ali izuzetno efikasna! Samo se potrudite da ne budete lenji, već da redovno vežbate, svaki dan. Nagrada je elatičan i lep vrat.

Izvor: uspesnazena.com