ZA GUBITAK TEŽINE: Odlična kombinacija za mršavljenje, ovako se pravi

Koliko je koristan med, vjerovatno svi znaju, ali za korist cimeta malo se zna. Postoje mnogo korisnih svojstava cimeta.

On poboljšava ten, snižava holesterol, ubrzava protok krvi, savršen je za srce, stomak, crijeva i šta je najvažnije – najbolji začin za topljenje masnoća u organizmu – jedan od jednostavnih načina za rješavanje ovog problema.

Tako dolazimo do teme, koja je vjerovatno aktuelna za mnoge. Šta možete uraditi povodom toga?

1. Možete jednostavno koristiti cimet kao dodatak svim jelima po četvrtinu kašičice na svaki obrok, zamjenite šećer za cimet, potpuno ili djelimično.

2. Napraviti posebnu mješavinu (napitak) za gubitak tjelesne težine i piti nju redovno u intervalima.

Napitak za gubitak telesne težine – Recept:

Svako jutro prije doručka na prazan stomak i uveče prije odlaska na spavanje popijte mješavinu meda i cimeta u prahu. Ako koristite ovaj napitak redovno, težina se smanjuje čak i kod najdebljih ljudi. Takođe, redovna upotreba ove mješavine ne dozvoljava mastima da se akumuliraju.

Priprema napitka od cimeta i meda:

Napitak za mršavljenje se sprema uveče, pred spavanje.

1. Prokuhajte 200 ml vode.

2. U šolju stavite 1/2 kašičice cimeta u prahu i zalijte prokuhanom vodom, poklopite na pola sata.

3. Kada se voda sa cimetom malo prohladi dodajte 1 kašičicu meda.

4. Popijte pola šolje pred spavanje, drugu polovinu poklopiti (recimo malom tacnicom) i ostaviti u frižider.

5. Ujutru, na prazan stomak, popiti drugu polovinu hladnog napitka.

Nemojte više ništa dodavati u ovaj recept. I nema potrebe ovaj napitak piti u toku dana. Djeluje samo ako ga pijete uveče pred spavanje i ujutru na prazan stomak. Ovo pomaže skoro svima. Obim struka će se smanjivati, i vidjećete kako napredujte u svojoj namjeri da se riješite suvišnih kilograma.

Ovaj tretman dovodi do značajnog smanjenja tjelesne težine, zato što cimet i med utiču na čišćenje degistivnog trakta, uklanjaju parazite, gljivice i druge bakterije, koje usporavaju varenje u organizmu. Kada se organizam isčisti, najverovatnije, gubitak težine će se zaustaviti.

Možda će Vam biti zanimljiv i ovaj recept za mršavljenje pojačanog dejstva sa dodatkom đumbira:

Kašičicu isitnjenog (ili samljevenog) korijena đumbira i kašičicu meda pomiješati u čaši tople vode, dodati 1/4 kašičice cimeta. U ovu smjesu možete dodati i jogurt, ako je suviše “paprena”. Piti svako jutro prije doručka.

Možemo vam predložiti još jedan recept, koji smo isprobali na sebi, odličan je za čišćenje organizma od toksina. Ovu smjesu sam pripremala kao doručak.

U jednu veću šolju stavite 3 kašike proklijalih zrna pšenice, kašičicu meda i kašićicu cimeta i zalijte sa malo vrućom vodom, i čašom jogurta ili kefira sa manjim procentom masnoće. Sve promiješajte i jedite. Poslije ovakvog doručka osećaj gladi nećete osjetiti još nekoliko sati.

Ne propustite i priliku da svoje lice uljepšate sa maskom od cimeta i meda:

1 kašičicu cimeta pomiješajte sa 2 kašičice meda. Promiješajte i nanesite na lice na 15 minuta. Saperite toplom, a zatim prohladnom vodom.

Izvor: uspesnazena.com