OVAJ ZAČIN UBIJA MASNOĆE: 1 kašičica dnevno sagorijeva do 15 kg za 3 mjeseca

Već je dokazano da post nije najbolji izbor za gubljenje suvišnih kilograma. Naravno, uvek želite brže da postignete primetan rezultat! Postoji mnogo načina koji mogu pomoći telu da ubrza sagorevanje masti.

Zanimljiva studija sprovedena je na Teheranskom univerzitetu medicinskih nauka. Istraživači su sastavili 2 fokus grupe, od kojih se svaka sastojala od 44 žene sa prekomernom težinom.

Tokom 3 meseca, obe grupe su imale istu ishranu (do 1.200 kalorija dnevno), s jedinom razlikom što je 1 kašičica bila uključena u dnevni meni 1. grupe: seme kima. Začin je pomešan sa jogurtom sa niskim sadržajem masti ili dodat u salate.

Rezultat je bio impresivan: žene u grupi 1 izgubile su u proseku za 14% više masne mase od žena u grupi 2.

Sjemenke kima

Ovaj efekat se objašnjava činjenicom da kim sadrži fitosterole, koji imaju sposobnost snižavanja nivoa holesterola u krvi.

Takođe, ovaj začin je bogat kalcijumom, fosforom, gvožđem. Stimuliše bubrege i digestivni trakt, ima diuretička svojstva. A zbog poboljšanja i ubrzanja metabolizma u telu, smatra se odličnim alatom za borbu protiv viška kilograma.

Da bi se poboljšao metabolizam, potrebno je uzimati 1 kašičicu semena kima dnevno. Dodajte ovaj začin jajima, mesu, salatama ili jogurtu.

Kontraindikacije za upotrebu kiminog semena: kiselost, gastritis, čir na želucu, holelitijaza, bilo koja bolest srca, dijabetes. Tokom trudnoće, seme kima takođe ne treba unositi.

Ne zaboravite da se najbolji rezultati mogu postići napornim radom na sebi: pravilno odabranim sistemom ishrane i odgovarajućom fizičkom aktivnošću.

Izvor: dnevni.rs