Očistite organizam i smršajte: Jednodnevna dijeta sa mlijekom i zelenim čajem

PODIJELITE S PRIJATELJIMA:

Svako jutro milioni ljudi započinju dan sa šoljom toplog čaja. Neki sa šećerom, neki bez, neki zeleni, neki crni. Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetima zelenog čaja. Štaviše, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlijekom.

Dijeta sa mlijekom i zelenim čajem (mlekočajem) najviše popularna medju onima koji žele da smršaju i poslije održavaju svoju težinu u normali. Mlekočaj nije samo ukusan napitak koji ne stvara osjećaj gladi, nego je odličan za čiščenje i detoksikaciju cijelog organizma od toksina.

Jednodnevna dijeta sa zelenim čajem i mlijekom:

Za jedan dan dijete sa mlijekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (višak tečnosti u organizmu). Dijetu sa mlekočajem preporučuje se držati jedan dan, ne češće od dva puta mjesečno.

Kontraindikacije: netolerancija na mlijeko, bolesti bubrega i žučne kese i nizak pritisak. Ako imate neku hroničnu bolest, konsultujte svog ljekara.

Recept dijete sa mlijekom i zelenim čajem


Biće potrebno:

– 1,5 litar nemasnog mlijeka
– 2 kašike pravog zelenog čaja

Moja preporuka da pravi zeleni čaj nabavite u radnji sa zdravom hranom, nemojte koristiti čaj u filter vrečicama, nećete osjetiti nikakav efekat.

U prokuhano i ohlađeno mlijeko do 70 stepeni (ovo je važno – mlijeko ne smije da bude toplo, nego vruće) dodajte 2 kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Poslije procjedite i pijte.

Mleko-čaj pijte u toku dana po jednu šolju na svaka 2 sata. Čaj sa mlijekom apsorbuje se bolje, jer čaj olakšava varenje mlijeka a mlijeko ublažava efekte kofeina. U međuvremenu pijte negaziranu vodu.

Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mlijeko i zeleni čaj je jak diaretik, a voda kontroliše ravnotežu u organizmu. Glad osjetiti nećete, jer mlekočaj oslobađa organizam osjećaja gladi.

Izvor: uspesnazena.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: