AKO HOĆETE DA SMRŠATE ZA KRATKO VRIJEME: Napravite sami ovaj napitak za 2 minuta

Ovo je prava kombinacija za detoksikaciju organizma. Ubrzaće vam metabolizam i ojačati imunitet. Ako hoćete da se oslobodite masnih naslaga, ovo je pravi put jer je potpuno prirodan. Mešavina ovih nekoliko lako dostupnih sastojaka na vaše će telo delovati izuzetno revitalizirajuće.

Sve dobrobiti meda i više su nego poznate, a njegova kombinacija sa limunom prava je bomba za zdravlje. No, u ovom preparatu ključan detalj za mršavljenje je jabukovo sirće, a za detoksikacijucimet.

Sastojci:

– 1 kašičica cimeta
– 2 kašike jabukovog sirćeta
– 1 kašike meda
– 2 kašike limunovog soka
– 1 čaša vode

Kombinacija ovih sastojaka pomoći će vam u sagorevanju masti, ubrzati vaš metabolizam, a njome se možete i efikasno boriti protiv dijabetesa i niskog krvnog pritiska.

Priprema: 

Sve sastojke stavite u blender i dobro ih promešajte. Ako nemate blender, izmiksujte ih mikserom. Nakon što ste limun usitnili nožem (odstranite koru ako limun nije domaći). Preparat držite u frižideru i pijte ga svakog jutra po jednu kašiku na prazan želudac. Rezultati će biti ubrzo vidljivi!

Naime, limunov sok ima alkalno dejstvo na telo, a posebno pomaže u regulaciji pH vrednosti i pomaže uravnoteženju nivoa šećera u krvi. Jabukovo sirće obiluje dobrim bakterijama i enzimima. Njegova kiselina snižava krvni pritisak za šest odsto.

Med se može koristiti i za mršavljenje. Vekovima se koristio za lečenje rana, a izvrstan je za srce, kožu, ginekološke bolesti, imunitet. Smanjuje bol u grlu, smiruje živce, jača imunitet i stimuliše varenje, što pomaže pri mršavljenju.

Cimet je poznat kao jedan od najboljih antioksidanasa na svetu. Za ravnotežu šećera u krvi upravo je on među najboljim sredstvima.

Izvor: Telegraf.rs