Spoj iz ove biljke liječi teške ovisnike nakon samo 1 tretmana!

PODIJELI S PRIJATELJIMA:

U tropskim šumama Zapadne Afrike raste biljka koja bi mogla biti spas za teške ovisnike o alkoholu i drogama!

Tabernanthe_iboga_bark_powder-702x336

Psihoaktivna kora korijena biljke iboga originalno je korištena od strane sljedbenika Bwiti religije u Zapadnoj Africi za ceremonije inicijacije, no sada privlači i pozornost izvan Afrike zbog svoje sposobnosti da liječi ovisnost o alkoholu ili drogi već nakon samo jednog tretmana!

Iboga je u tim krajevima od davnina poznate kao „Sveto drvo“ te središnja biljka autohtonih, duhovnih i dijagnostičkih postupaka, a mnogi je smatraju najjačim psihodelikom poznatim čovječanstvu.
Iboga sadrži tvar – alkaloid ibogain kojemu se pripisuju čudesna svojstva.

Postoji niz kratkoročnih studija koje su potvrdile to. Primjer je i jedno istraživanje na 33 teška ovisnika – 25 od njih 72 sata nakon tretmana nije imalo više potrebe za drogom.

1950.-ih godina i sama CIA je radila istraživanja na njegovoj djelotvornosti, a neki smatraju da su rezultati zataškani jer je toliko djelotvoran da bi mogao zatvore ostaviti bez posla.

Djelovanje ibogaina

Ibogain djeluje na dio mozga povezan s koncentracijama dopamina i ovisnostima vezanim uz korištenje opijata, te drastično smanjuje te potrebe na način koji znanstvenici još ne mogu dokučiti.

Terapeutski se koristi za djelomičnu detoksikaciju od opijata. Smanjuje zloupotrebu stimulanasa, opijata i alkohola, te značajno smanjuje simptome odvikavanja nakon samo jednog tretmana.

Druga istraživanja pokazuju značajno snižavanje razvijene tolerancije na opijate i slabljenje žudnje za opijatima i alkoholom.

Prema centru IbeginAgain koji radi tretmane s ibogainom, kora korijena iboge preokreće efekt određenih zlorabljenih ili visoko adiktivnih droga, poimence: kokaina, morfija i nikotina. U skladu s time ibogain olakšava jako neugodne simptome odvikavanja od droga koji bi se inače pojavili zbog nekonzumacije istih.

Učinak ibogaina traje od 18 do 24 sata. Inducira stanje slično snu gdje pacijenti iskazuju potisnute emocije i mentalne događaje te uzroke koji su korijen njihovog ovisničkog ponašanja što im pomaže da se bolje suoče sa svojim problemima. Tijekom tretmana prolazi se kroz stanje bolova i agonije koje traje oko 48 sati, a ovisnik čitavo vrijeme mora biti pod nadzorom terapeuta. No mnogi ne požale zbog toga jer im je to šansa za novi početak.

Iako ibogain također proglašavaju drogom, izgleda da mnogi slučajevi to poriču jer to je droga koja se uzima jednom, a bol je mala cijena za praktički instantno odvikavanje i od najtežih droga poput heroina.

Terapija ibogainom sastoji se od rigoroznih testiranja prije tretmana, uz stalni nadzor stručne osobe te njege nakon tretmana.


U svijetu postoji 12 centara koji rade tretmane ibogainom, neki od njih uključuju Veliku Britaniju, Francusku, Kanadu i Meksiko.

Nevjerojatni rezultati, a terapija zabranjena

Nedostaci u tretmanu heroinske ovisnosti ibogainom gotovo da i ne postoje. U potpunosti ometa želju ovisnika za drogom nakon povlačenja iste iz organizma, vizijama pokazuje psihičke načine oporavka od uzimanja droge i ne ostavlja posljedice. Najefektivniji je tretman s 10 do 20 mg/kg, što ometa proces između povlačenja opijata i želje. Za vrijeme terapije ibogainom predložena je i intenzivna terapija i savjetovanje. Kod nekih pacijenata je potrebna druga ili treća terapija ibogainom nakon perioda od 12 do 18 mjeseci koje bi pružile veću efikasnost u prekidanju ovisnosti i sindroma tolerancije.

Nevjerojatni rezultati liječenja dolaze iz cijelog svijeta, postotak učinkovitosti je iznad 80%, a možda i više, jer ne postoje relevantne studije uspjeha. Problematično je što je ovaj tretman zabranjen zakonom u većini država – ibogain je na popisu zabranjenih supstanci kao opojna droga. Kako je ponekad potrebna samo jedna doza za izlječenje ne treba dva puta pitati zašto. Zemlje koje ga i dan danas odobravaju su već navedena Češka i Slovenija.

Da shvatimo koliko je takva zabrana bizarna, trebamo samo pogledati činjenicu kako je ibogain najbolje sredstvo za skidanje s metadona, te je višestruko učinkovitije sredstvo protiv bolova. Tisuće pacijenata godišnje uspješno prođe kroz tretman i pravo je pitanje zašto je lijek zabranjen.

Druge primjene ibogaina

Ibogain se koristi kod depresija i PTSP-a jer pomaže ljudima zaviriti dublje u svoju svijest i suočiti se s neriješenim emocionalnim konfliktima.

U studijama na životinjama ibogain je pokazao i potencijala za liječenje Parkinsonove bolesti i sličnih bolesti jer se pokazalo da štiti živce i potiče stvaranje novih neurona.

Kod nekih ljudi pokazao se blagotvornim za hepatitis C, povećanje plodnosti i smanjenje napadaja Tourettevog sindroma.

Zbog impozantnog djelovanja snimljeno je i nekoliko dokumentaraca na temu ibogaina:

– Detox or Die (2004)

– Ibogaine: Rite of Passage (2004)
– Facing the Habit (2007)
– Tripping in Amsterdam (2008)
– I’m Dangerous with Love (2009)
– “Hallucinogens” (2012)
– “Addiction” (2013)
– “The Ibogaine Safari” (2014)

Izvori: atma.hr

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: