SAVJET KINESKOG LJEKARA: Kako za 5 minuta izlječiti curenje nosa! (VIDEO)

PODIJELI S PRIJATELJIMA:

Ljudi često  ne obraćaju pažnju  da curenje nosa može biti ozbiljno oboljenje. Ipak, umije da oteža  život bukvalno svakome.

capture-20141119-105557

Masiranje određenih tačaka na licu može pomoći organizmu da se brže oporavi, aktiviranjem  unutrašnje snage organizma na borbu sa curenjem nosa.

Kineska medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva. Ako negdje u organizmu nastaje stagnacija krvi, onda na tom mjestu počinje razvoj bolesti. I obrnuto – ako se obezbjedi odgovarajući protok krvi, organizam će biti u stanju da brzo izliječi bolest. Zato masaža ključnih tačaka pomaže ozdravljenju.

Lu Hunsen, ljekar kineske medicine, 11 godina je služio u kineskoj vojsci, dobio je čin poručnika. Tajne kineske medicine spoznao je od svoje bake, koja ga je dugo učila akupunkturi i manuelnoj terapiji. Poslije vojske radio je kao kiropraktičar u gradskoj bolnici Ling Jina, gdje je uživao veliku popularnost među pacijentima. Godine 1993. dobio je poziv da radi u Rusiji, gdje je i ostao poslije završetka ugovora, jer je oženio rusku djevojku.

Ovo je efikasan način koji predlaže Lu Hunsen, doktor kineske medicine:

Tačka br.1: Ako produžite liniju obrva, ova tačka će se naći direktno iznad početka nosa.

Tačka br. 2: Simetrične tačke na obe strane lica. Jedva primjetna udubljenja udaljena oko dva centimetra od spoljašne ivice obrva. Treba ih pritiskati istovremeno.


Tačka br.3: Dvije simetrične tačke na početku nosa, blizu ivice očnih duplji. Masirati istovremeno.

Tačka br.4: Simetrične tačke udaljene pola cantimetra od nosa.

Kako masirati?

Sve ove tačke treba masirati vrhovima prstiju po 1 minut. Pritiskati jako, ali nikako do bola. Nije bitno, u smjeru kazaljke sata ili ne. Važno je da imate osjećaj pritiska na određenu tačku. Curenje nosa prestaje već praktično poslije prvog puta. Po potrebi ponovite 2-3 puta dnevno.

Kako ovo djeluje?

Bitno – pravilan protok krvi!

Pogledajte video:

Izvor: uspesnazena.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: