NJEMAČKA VLADA ZNALA ZA KORONU 2012. GODINE? U dokumentu pogođeno porijeklo i vrsta virusa kao i prvo pojavljivanje (VIDEO)

PODIJELITE S PRIJATELJIMA:

Sedam miliona mrtvih za tri godine, nestašica hrane i preopterećen zdravstveni sistem koji neće moći da leči sve pacijente, a mnogi će umreti kao rezultat toga.

Ovo je scenario iz „Analize rizika stanovništva“ iz 2012. godine koja je razmotrila mere i posledice dve potencijalne prirodne katastrofe: poplave i pandemije. Deo analize, pod nazivom „Modi-SARS pandemija virusa“, ​​razvio je poznati nemački institut Robert Koh u saradnji sa relevantnim državnim službama.

Istražuje scenario nastanka nove vrste SARS-a u jugoistočnoj Aziji, prelazeći od divljih životinja koje se na lokalnim tržištima prodaju ljudima. Navodi se da bi teoretski ovaj novi virus iz Azije mogao da stigne u Evropu u februaru, a u tom slučaju u Nemačkoj bi vrhunac epidemije bio u aprilu. Nakon toga, prema ovoj prognozi, bile bi potrebne najmanje tri godine da se izađe iz krize.

Zvuči poznato? Da, i zato je ovaj dokument poslednjih nedelja korišćen kao osnova za razne teorije zavere. Tako, u članku na Volstrit Onlajnu, autor i jutjuber Heiko Šrang tvrdi da postoji „tajni plan nemačke vlade“ u vezi sa novim koronavirusom u 2012. godini. Isto predlaže južnoafrički profesor Volter Vit. Oboje naglašavaju činjenicu da je pandemija dokumenta skoro identična njegovom trenutnom stanju.

Naravno, mnogi se postavljaju pitanjem: Nije li to zaista neobična slučajnost? Da li je nemačka vlada znala da će se pojaviti novi koronavirus, i ako jeste, šta se krije iza toga?


Nijedan. Naime, takve scenarije stručnjaci stvaraju na osnovu nekih realnih mogućnosti (pandemije, poplave, suše) kako bi državu i društvo pripremili za moguću kriznu situaciju. Pored toga, ovaj dokument nije „tajni plan“, već izveštaj koji je na raspolaganju Federalnom zavodu za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama.

Potragu za tim teorijama zavere pokrenuo je i nezavisni portal za istražno izveštavanje Korektiv. Na pitanje Instituta Robert Koh, objasnili su: “Izbor virusa sličnog SARS-u nastao je, između ostalog, i činjenicom da je prirodna varijanta virusa 2003. vrlo brzo dovela različite zdravstvene sisteme do krajnjih granica.” To je značilo širenje teške bolesti disajnih puteva SARS, od čega 2002/2003. više od 8.000 ljudi se razbolelo u 30 zemalja, a oko 800 umrlo.

Iako se scenario u Analizi rizika uglavnom podudara sa trenutnom situacijom, postoje i neki nedostaci. Na primer, u scenariju, stručnjaci pretpostavljaju da će novi virus biti jednako opasan za sve starosne grupe, ne samo za starije i hronične bolesnike, a započet će sa stopom smrtnosti od 10 procenata, koja se, srećom, nije ostvarila.

Uprkos logičnim objašnjenjima koje je profesor Vit spomenuo u videu na Jutjubu koji je podeljen na društvenim mrežama u regionu, ovaj dokument navodi kao dokaz za plan da će se pandemija koristiti kao izgovor za nametanje vanrednog stanja, a zatim za “vojnu upravu”. U zabrani okupljanja radi sprečavanja širenja virusa, on vidi meru za kontrolu ljudi.

Ko je Volter Vit? Ovo je južnoafrički profesor zoologije koji je izgubio posao na Univerzitetu Kejptaun zbog odstupanja od teorije evolucije. Član je Crkve adventista sedmog dana, kojoj je nemački ogranak crkve zabranio da drži predavanja u prostorijama adventističke crkvene zajednice, jer, prema njegovim kritičarima, “nedostaje ozbiljan pristup, neodgovornost i populizam.” Danas predaje širom sveta kao najistaknutiji referent Adventističkog misionarskog centra, Amazing Discoveries.

Izvor: Kurir.rs/Net.hr

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: