Najbolji kućni lekovi za infekciju sinusa, olakšanje bez antibiotika

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Inhalacija sa kamilicom i žalfijom – efikasan lek za sinusitis

Inhalacija sa kamilicom i žalfijom je najbolje rešenje za sinusitis. Ukoliko često imate problema sa infekcijom sinusa, uključite mali radijator ili električni rešo sa čajnikom na njemu. Ostavite čaj da isparava tokom cele noći.

Na ovaj način možete inhalirati esencijalna ulja ovog bilja koja su smatrana za blago dezinfekcijsko sredstvo. Dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande u vruću vodu i pustite da isparava u sobi gde spavate ili provodite dan.

Takođe možete kupiti rastvor sa morskom vodom koji se uglavnom prodaje u boci sa raspšivačem. Boca takođe sadrži malo bakra i odlična je za lečenje upale grla i sinusitisa, a ukoliko možete da pronađete bocu koja sadrži mangan umesto bakra, koristite to za lečenje upale sinusa ili nosa, koji se uglavnom javljaju kao rezultat alergije.

Pripremite ovaj prirudni lek protiv sinusitisa

Kombinacija meda, limunovog soka i još nekoliko sastojaka koje uvek imate pri ruci može biti vrlo efikasna prilikom olakšavanja problema sa sinusima.

Upaljeni sinusi su često praćeni zapušenim nosem, teškim disanjem, pa čak i glavoboljom što može biti vrlo iritantno. Ukoliko tražite prirodan i zdrav način da se rešite bilo kog od ovih simptoma i ojačate imunitet istovremeno, napravite sebi prirodan lek za upalu sinusa.

Sastojci:

– 1 šolja meda
– 1 šolja limunovog soka
– 5-7 glavica rotkvica
– 1 omanji luk
– 6 čena belog luka


Priprema:

Dobro isperite povrće i zatim uklonite ljusku sa crnog i belog luka. Isecite crni luk na četvrtine. Pomešajte sve sastojke u blenderu dok ne dobijete ujednačenu smesu. Držite lek u frižideru.

Upotreba:

Odrasli bi trebali da uzimaju dve kašike dnevno (ili više ukoliko je potrebno). Deca bi trebala da uzimaju kašiku svakodnevno. Sačekajte 24h za prvu reakciju na ovaj prirodan lek.

Inhalacija sa belim lukom

Ukoliko vam infekcija i dalje pravi probleme, inhalacije će vam pomoći da olakšate bilo kakve neprijatnosti. Prokuvajte malo vode i dodajte 3-4 samlevene glavice belog luka. Stanite direktno iznad lonca koji se puši i prekrijte glavu peškirom. Počnite da se inhalirate. Možda će vam ovaj metod biti neprijatan u početku ali će vam zasigurno pomoći da izlečite infekciju.

Para je sama po sebi odlična za otpušivanje i odlična je za čišćenje disajnih puteva. Para je još moćnija ukoliko dodate i druge isceljujuće sastojke. Beli luk se smatra odličnim prirodnim antibiotikom, a takođe ima i antivirusna i antigljivična svojstva.

Inhalacija sa jabukovim sirćetom

Koristite jabukovo sirće umesto belog luka. Pomešajte jednaku količinu jabukovog sirćeta i ključale vode. Jabukovo sirće ima sposobnost da istanji dosadni šlajm.

Izvor: Webtribune.rs

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA