Izliječite srce bez tableta: Poslušajte pjesmu staru skoro dva vijeka!

PODIJELI S PRIJATELJIMA:

Oni koji su je odslušali kažu da su se odmah osjetili lakše i opuštenije i odlučili da im to postane svakodnevna razonoda.

Srce

Imate problema sa krvnim pritiskom? Naučnici sa Univerziteta Oksford savjetuju najjednostavniju metodu liječenja, koja uopšte ne uključuje tablete!

Naime, oni su kroz istraživanje došli do zaključka da slušanje 9. simfonije Ludviga van Betovena snižava krni pritisak, pa samim tim i štiti srce od različitih bolesti, prenosi portal Woman’sDay.

To se dešava zbog velikog umirujućeg efekta koje ove note imaju na ljudski mozak. Zato naučnici savjetuju da pustite ovu pjesmu, zatvorite oči i uživate, dok vam kompozicija stara 191. godinu popravlja zdravlje!


Iskustvo ljudi koji su probali ovakvu “terapiju” jeste da su se odmah nakon nekoliko minuta slušanja osjetili lakše, bolje i opuštenije, i da će zbog tog nevjerovatnog osjećaja nastojati da odslušaju 9. simfoniju bar jednom dnevno.

Iako dokazi nisu čvrsti, sve više istraživanja ukazuje na to da opuštajuće note muzike, poput klasične, umiruje isnižava broj otkucaja srca.

Poređenja radi, studija je pokazala i da slušanje kompozicija poput pesama grupe Red Hot Čili Pepers izaziva tahikardiju.

Poslušajte izvedbu:

Izvor: kurirstil

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: