Doktor iz Velike Britanije: Korona virus vam ne može ništa ako se pridržavate ovih 8 ključnih koraka

PODIJELITE S PRIJATELJIMA:

Ostati kod kuće je prvi korak u zaštiti i možda i najbitniji. Međutim, to nije dovoljno. Postoje istraživanja koja kažu da je moguće zaraziti se i u samoizolaciji. Ukoliko više članova živi u istoj kući, vrlo je važno pridržavati se sledećih pravila.

Doktor Hilari iz Velike Britanije otkriva koji su to ključni koraci u zaštiti od korona virusa. Ukoliko se prodržavate svih saveta, rizik od oboljevanja smanjujete na minimun.

– Koristite lični pribor za jelo. Svako bi trebao da ima svoju čašu, nož, viljušku, tanjir koji neće deliti sa drugim članovima. Posuđe perite isključivo toplom vodom, a najbolje bi bilo u mašini za posuđe, jer će tako sigurno virusi biti uništeni.

– Brisanje svih površina, sredstvima za dezinfekciju, koje dodirujete je obavezno i to ako je moguće i nekoliko puta dnevno ili svaki put kada uđete u kuću.

– Peškire i posteljinu perite na temperaturi od najmanje 60 stepeni. Jedino tako ćete biti sigurni da su virusi nestali.


– Da biste zaustavili širenje virusa, takođe je neophodno da koristite lične peškire.

– Đubre izbacujte iz stana što češće, jer se u otpadu mogu zadržati virusi i do nekoliko sati.

– Obuću i odeću koju ste nosili dok ste išli do prodavnice ili apoteke sknite i operite što pre.

– Provetravajte prostorije nekoliko puta dnevno.

– Da bi vam ova situacija lakše pala, doktor preporučuje da održavate kontakte sa dragim ljudima preko telefona što češće. “Podrška je sad najbitnija, ona zaista može da ojača našu psihu i pomogne nam da prebrodimo ovu nelagodnu situaciju”, rekao je on.

Izvor: stil.kurir.rs

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: