3 poze joge koje će vam pomoći da zaspite. Zaboravite na nesanicu i spavajte kao beba!

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Ove opuštajuće poze izbaviće vas od nesanice, značajno će poboljsati vaš san i regulisati disanje. One aktiviraju parasimpatički nervni sistem, pomažu u suzbijanju stresa i doprinose relaksaciji.

Ove 3 poze odgovaraju svakome, čak i onima, koji nikada nisu vežbali jogu. Sve što će vam biti potrebno je vaš jastuk. Spremne? Pre nego što počnete, uradite 10 udaha i izdaha.

1. Noge gore na zidu (Viparita Karani)

61

Lezite leđima na jastuk, noge podignite prema plafonu tako da pete i kolena budu na istom nivou. Ruke ostaju pored tela, dlanovima okrenutim nagore. Na ovaj način dobijate regenerišuću energiju koja dolazi u naše telo zajedno sa disanjem.

Ova poza je idealna za one koje dosta vremena provode na nogama. Poboljšava se cirkulacija krvi. Bitno je disati duboko. Ostanite u ovom položaju 2-3 minute. Da biste izašli iz ove poze, polako savijte kolena i prebacite ih na jednu stranu. Ovo je jako korisna vežba čiji ćete rezultat osetiti odmah.

2. Tabani i kolena zajedno (Supta Baddha Konasana)

41

Lezite leđima na jastuk. Tabane sastavite zajedno, pomerajući kolena u različite strane. Ruke ispružite duž tela. Ostanite u ovoj pozi 3 minute. Ne zaboravljajte disati duboko i ravnomerno.

3. Poza leša (Savasana)

61

Poslednja poza, pre nego što ćete utonuti u bezbrižni san. Ostajete ležati na leđima, noge ispružene u širini ramena, ruke duž tela, dlanovima na gore (ali ne pripijene uz telo). Dišite slobodno i duboko, fokusirajte se na disanje. Neka misli same plutaju, a vi posmatrajte sa strane. Ostanite u ovom položaju 3-5 minuta.

Blaženi san vam je vama obezbeđen. Samo ne zaboravite skloniti jastuk ispod kičme.

Izvor: uspesnazena.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA