NAPADAČ UMRO U BOLNICI: NIJE ZNAO NA KOGA SE NAMJERIO! Majka kojoj je otimao dijete je policajka, CIO BRAZIL JE SLAVI!

PODIJELI S PRIJATELJIMA:

Žena čije je dete u subotu u Sao Paulu pokušao da otme naoružani napadač je policajka koja u tom trenutku nije bila na dužnosti, ali je imala pištolj kod sebe i ranila je napasnika.

Napadaču Elivetonu Nivesu Moreiri (21) suprotstavila se policajka Silva Sastre (42).

Kad je Eliveton uperio oružje prema deci i majkama, ona je iz torbe izvadila pištolj i ispalila tri metka. Povređeni napadač pao je na ulicu, ispalio dva metka i konačno digao ruke u znak predaje.

Silva je zatim ponovno uperila pištolj u mladića, okrenula ga na stomak i pozvala pojačanje.

“Napadač je pucao jednom, ali taj metak je rikošetirao. Kad je drugi put pokušao da puca, pištolj je zaglavio. Bogu hvala da je bila brža, jer kad napadač shvati da je pred njim policajac, on puca da ubije”, izjavio je Andre Alves, Silvin suprug – inače takođe policajac.


Eliveton je nekoliko sati kasnije preminuo u bolnici, a Silvu, inače majku dve devojčice, slavi ceo Brazil! Pribrana policajka, iza koje je 20 godina staža, spasla je grupu majki s decom, koje ne bi imale šanse protiv naoružanog napadača!

Guverner Marsio Fransa čestitao je hrabroj policajki, pohvalio njenu hrabrost i tehniku i uručio joj cveće, mada je izrazio žaljenje zbog smrti napadača.

“Nije idealno kad osumnjičeni umre. Voleli bismo da se to nije dogodilo. Ali ovo je upozorenje svima koji se late oružja da mogu da budu ubijeni jer si naši policajci profesionalci dobro obučeni da zaštite ljude”, ponosno je rekao guverner.

Pogledajte video:

Izvor: Kurir.rs

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: