MAJKA, ČIJA JE KĆERKA UMRLA OD RAKA, ŽELI UPOZORITI RODITELJE: Ako vaše dijete ima…

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Čak pet mjeseci ljekari nisu uspjeli dijagnosticirati rak tinejdžerki, tvrdeći da je njen šokantan gubitak kilograma samo rezultat želje da ‘bude moderna’.

Georgia-Marrison

Kada se Georgia Marrison (18) razboljela i počela svakodnevno povraćati, rekli su joj da ima težak oblik anemije. Ljekari su njenoj majci Joanni rekli da Georgia samo želi biti mršava kao i većina djevojaka.

Ali, kad je Joanne zahtijevala da ljekari provedu više testova, ubrzo je njena kćerka doznala da ima agresivni oblik raka želuca. Umrla je u bolnici 11.11. prošle godine.

Njena majka sada vodi kampanju za podizanje svijesti za prepoznavanja raka kod mladih ljudi.

– Ne kažem da su mogli spasiti Georgiju jer je rak bio agresivan. Ali toliko puta su je ignorisali samo jer je tinejdžerka. Sve više mladih ima karcinom, a ako ljekari ignorišu znakove upozorenja, znači da rade pogrešno.


Georgia se počela osjećati isrcpljeno u petom mjesecu prošle godine. Kada je primijetila da joj jedno oko otiče svako jutro, otišla je ljekaru, koji joj je rekao da ima anemiju.

– Ljekar joj je rekao da je blijeda i da zna da mlade djevojke žele biti mršave kao štap.
Kada su ustanovili da ima anemiju, prepisali su joj lijekove, ali je ona i dalje povraćala. Iako je i dalje išla ljekaru, stanje se samo pogoršavalo.

Smršala je skoro 15 kilograma, a jednom je i pala u nesvijest. Na kraju je majku pitala zašto joj niko ne vjeruje da je bolesna.

Konačno je primljena u bolnicu u devetom mjesecu, gdje su ljekari ustanovili da ima i rak oka i jajnika, a da je dobila i meningitis, rijetku nuspojavu raka.

– Georgija je bila nevjerovatna. Nikad nije stvarala probleme i imala je izvrstan smisao za humor -kaže njena majka.

– Kada smo išli ljekaru imali smo dojam da misle da se radi u glupoj tinejdžerki koja samo želi biti mršava. Zato želim reći roditeljima čije dijete ima slične simptome neka odvedu svoje dijete ljekaru!

Izvor: doznajemo.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA