JOVAN (4) JE IMAO TUMOR KOJI SU ODBILI DA OPERIŠU SVETSKI PRIZNATI STRUČNJACI: A onda su srpski lekari napravili ČUDO!

PODIJELI S PRIJATELJIMA:

Kada je Jovanu Ristiću starom 4 godine majka napipala kvržicu tik uz bubreg, nije ni slutila da je u pitanju tumor pred kojim su ustuknuli svetski priznati doktori.

Ipak, zahvaljujući doktorima iz Srbije on je proslavio 4.rođendan kao zdravo dete.

– Dijagnoza je bila strašna. Našem Jovanu su pronašli tumor od 10 centimetara. Hitno smo otišli u Novi Sad na magnetnu rezonancu, biopsiju, analize… Nakon 17 dana stigli su rezultati, najgori košmar svakog roditelja – najmaligniji oblik tumora kod dece – priča dečakova majka Sandra.

Kada se tumor nije umanjio ni posle niza hemioterapija, operacija postaje jedina opcija. Ali pravi pakao je tek sledio.


– Slali smo Jovanove papire svuda… U Memfisu nas odbili. U Istanbulu su nam tražili 50.000 evra za operaciju, uz konstataciju da će nam dete ostati nepokretno. Obratili smo se na nebrojeno mnogo adresa. Svaki odgovor je bio ne – kaže ona.

I baš kada su pomislili da nema nade, srpski doktori su još jednom pokazali da je želja za dečjim životom jača od bilo kog straha i rizika.

– Veliki stručnjaci iz svetski priznatih klinika odbili su da ga operišu upravo zbog dela tumora u kičmi…Tri četvrtine kanala zauzeo je tumor, a samo jedna četvrtina bila je kičmena moždina, koju je tumor potpuno zgnječio – kaže dr Miljan Mihajlović, neurohirurg u KC Zemun.

Rađene su dve operacije u jednom, a buđenje pacijenta trajalo je satima. Na kraju srećene vesti: Jovan se probudio i pokreće nogice.

Jovan je sada zdravo dete, trči i igra se. Histopatologija je pokazala da je tumor dobroćudni.

Izvor: Kurir.rs

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: