Zimsko je doba, zaštitite i njegujte svoje ruke kremom koju ćete sami napraviti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA:

U zimsko doba važna je zaštita i njega ruku. Ovo je moj recept s kojim sam jako zadovoljna. Kremu za lijepe i njegovane ruke je jednostavno izraditi od već poznatih sastojaka. Koža će biti njegovana, glatka i nahranjena prirodnim sastojcima.

60784977

Sastojci

– 25 ml macerata lavande (macerat je pripravak koji se dobiva potapanjem ljekovitih biljaka u ulje)
– 25 ml ružinog macerata
– 10 ml ulja avokada, hladno prešanog
– 10 ml ricinusovog ulja, hladno prešanog
– 10 g pčelinjeg voska
– 30 ml glicerina
– 5 ml aloa vera gela, bez parabena
– 6 kapi eteričnog ulja lavande
– 3 kapi eteričnog ulja čajevcakrema-za-ruke1

Priprema

Ulijte glicerin i aloa vera gel u neku zdjelicu ili čašu i pomiješate ih žličicom. Ulja ulijte u malu posudu u kojoj ćete ih zagrijati. Zagrijte ulja na oko 70 ̊ C najviše. To možete izmjeriti termometrom ako ga imate. Na toj temperaturi nećete uništiti hranjive sastojke ulja. Ako nemate termometar, zagrijte ulja na niskoj temperaturi minutu-dvije, umiješajte vosak i čim se počne otapati, isključite dovod topline ili maknite posudu sa štednjaka. Miješajte dok se vosak u potpunosti ne otopi.

Sad je potrebno neko vrijeme miješati ulja da budu samo topla. Kad se počnu zgušnjavati, ulijevajte polako smjesu glicerina i aloa vera gela u ulje i dobro miješajte žličicom. Krema će se brzo stisnuti, zato ju odmah stavljajte žličicom u lončiće i pustite da se ohladi, tek ju onda zatvorite.

Izvor: gazdarica.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: