IDEALNO I JEDNOSTAVNO RJEŠENJE: Protiv peruti, opadanja kose i za njen brži rast!

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Da li ste znali da je maska za kosu sa običnim kvascem prilično jednostavno, ali veoma efikasno sredstvo koje čini čuda, čak i sa najzapuštenijom kosom? Rezultat primjene ovakve maske, ne samo da je visokokvalitetan, već je i trajan!

20130316nl2yc5nddycdqi3z_gq6gk_large_0-1

Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose i nezamjenljive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast. Posebnu pažnju na ovaj proizvod treba da obrate osobe koje imaju bolest vezanu za rast kose – seboreju, ekcem. Sem toga, koristeći masku od kvasca uspiješno ćete se osloboditi peruti.

Koristeći maske od kvasca, možete postići nevjerovatne efekte. Ali, sprovođenje procedura za oporavak kose mora biti sistematsko, a ne “s vremena na vrijeme”. U ovom slučaju, rezultat, djelotvoran, brz i dugoročan, nećete dugo čekati.

Kao preventivna mjera i za brži rast kose, maska od kvasca koristi se jednom nedeljno, u trajanju 10-15 procedura. Poslje napraviti pauzu 3 mjeseca i ponoviti po potrebi. Ako je vaš cilj liječenje kose – obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primenjivati 2 puta nedeljno, u trajanju 6-8 nedelja. Po potrebi proceduru ponoviti za 3 mjeseca.

Maska od kvasca protiv opadanja i za jačanje tanke i slabe kose – Recept:

U 1 supenoj kašiki toplog mlijeka rastvoriti 1 kafenu kašiku meda ili šećera, dodati 20 gr svježeg kvasca. Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste), 15-20 minuta. Zatim dodati 1 žumance. Dobro promiješati sve komponente do ujednačene smjese.

Dobijenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi 50-60 minuta (najmanje), poslje kosu oprati vodom i sa malo balzama.


watermarked-22

Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje (peškir, kapa) da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. Sa njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake. Miris, koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske, nestaje poslje pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Sastav maski možete mjenjati, dodajući ricinusovo ili maslinovo ulje, jogurt, sok aloe itd, ali osnovni sastojak kvasac – ostaje isti. Da napomenemo još jednom: koristeći maske na bazi kvasca možete postići nevjerovatne, dugoročne rezultate, ali treba da budete dosljedni i da se pridržavate preporuka, opisanih na početku ovog teksta.

Moja iskustva u vezi ove maske:

watermarked-113

Već poslje prvog nanošenja, kosa je dobila poseban nevjerovatan sjaj, posebno na suncu. Gustina i volumen kose (na moju tanku, masnu i slabu kosu) – bez presedana, bez dodatnih sredstava za oblikovanje kose. Razlika je veoma primjetna i uočljiva. Kosa kao da je obimnija, jača, ne leti na ulici na sve strane. Sviđa mi se što poslje nanošenja, maska ne curi ispod kese. Probala sam je i na čistu i na prljavu kosu. Prilikom ispiranja maske, kosu operem sa 2 žumanceta (kad je nanosim na prljavu kosu). Poslje pranja sa žumancima, kosa kao da je preporođena.

Ova maska zaista zaslužuje pažnju. Koristim je odnedavno… Možete i vi započeti tretman i poslje razmjeniti svoja iskustva. Čitala sam dosta pohvalnih komentara na ruskim forumima, a ovu sliku je objavila jedna djevojka. Kosa sa početka tretmana i poslje 6 mjeseci. Zadivljujuće. Ovo me je i podstaklo na korišćenje maske od kvasca.

20130316nl2yc5nddycdqi3z_gq6gk_large_0-1

Izvor: uspesnazena.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA