Orasi i med nisu jedini afrodizijak, i ova hrana može da podgreje strasti

PODIJELI S PRIJATELJIMA:

Ako želite da začinite svoj seksualni život, pripremite romantičnu večeru i poslužite baš ove namirnice.

hrana-za-bolji-seks-1391598922-9132

Avokado

Možda se ne nalazi često na vašem jelovniku, ali vreme je da osvežite svoju trpezu. Asteci su avokado, prvenstveno zbog oblika, zvali testisima. Ali naučno objašnjenje zbog čega bi ova namirnica mogla da bude adut vaše romantične večere glasi – avokado je bogat nezasićenim mastima, a sadrži malo zasićenih pa tako pozitivno utiče na rad srca i cirkulaciju. Tako se obezbeđuje protok krvi u “pravim” delovima tela.

Bademi

Ovi hrskavi plodovi raspaljuju strasti i deluju kao seksualni stimulans, ali i povećvaju plodnost. Bademi sadrže materije koje su značajne za polno zdravlje i plodnost, kao što su cink, selen i vitamin E.

Jagode

Ovo ukusno voće je bogato folnom kiselina, vitaminom B koji je značajan za pravilan razvoj fetusa, ali i povećava broj spermatozoida kod muškaraca. Za potpuni užitak, za romantični desert poslužite jagode umočene u čokoladu.
Pogledajte i Kako napraviti jagode u čokoladnom kaputu

Morski plodovi

Pored toga što mnogima ne prija njihova tekstura i ukus, ostrige su sigurno pri vrhu spiska najpoznatijih afrodizijaka. Ali i drugi morski plodovi mogu imati takvo dejstvo, pa možete uživati u ribi poput lososa i haringe, koje će takođe poboljšati vaš seksualni život.

Rukola

Naučnici smatraju da bogatstvo hranljivih materija koje se nalazi u rukoli može delovati kao odličan afrodizijak. Rukola može sprečiti da vaš organizam apsorbuje štetne materije koje negativno deluju na seksualnu funkciju.

Smokve

Ovi ukusni plodovi imaju dugu reputaciju moćnog afrodizijaka. To je zbog toga što sadrže dosta vlakana i poboljšavaju zdravlje srca i cirkulaciju.

Citrusi

Citrusno voće je bogato vitaminom C i folnom kiselinom koji pozitivno utiču na muško reporoduktivno zdravlje.

Izvor: stvarukusa.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: