MRŠAVITE ZDRAVO: Čudesni odvar lanenog sjemena!

PODIJELI S PRIJATELJIMA:

Sjemena lana sadrže bezbroj korisnih komponeneta, koje uključuju vitamine, minerale, masne kiseline i vlakna, koja normalizuju rad crijeva.

sjemenke_lana

Laneno sjeme čisti organizam od toksina, normalizuje metabolizam, smanjuje nivo šećera u krvi i umanjuje apetit. Apsorbuje izvjesne sastojke hrane, čisti crijeva i istovremeno snabdjeva organizam lecitinom. Stvar je u tome da masne kiseline, koje sadrži u sebi laneno sjeme, aktiviraju rad lojnih ćelija u tijelu, pomažući topljenju viška masti u organizmu. Zato je idealan produkt za mršavljenje. Pomaže u gubljenju suvišnih kilograma, kao i održavanju tjelesne težine u normali.

Od lanenog sjemena se pravi odvar, koji će pomoći na zdrav način gubljenju suvišnih kilograma, bez dijeta i gladovanja kao i održanju željene težine, bez jo-jo efekta. Preporučen od strane mnogih dijetologa, ovaj odvar je takođe veoma ljekovit i izuzetno koristan za ljude koje pate od gastritisa, čira na želucu, hroničnog zatvora i hemoroida. Pomoći će i u liječenju cistitisa i pijelonefritisa. Inače, odvar od lanenog sjemena posjeduje široki pozitivan spektar dejstva na ljudski organizam.

Priprema:

Uveče uraditi sljedeće: 3 kašike lanenog sjemena preliti sa 1 litrom ključale vode. Ostaviti da odstoji u toku noći. Najbolje je koristiti termos. Ako ga nemate, koristiti šerpu sa poklopcem. Ujutru procjediti. Dobićete malo gušći (sluzav) napitak.watermarked-lan1

Primjena:

Procjeđeni odvar (napitak) se konzumira u toku dana, 3-4 puta po 150 ml pola sata prije obroka. Odvar se prirprema svako veče za sutradan. Nemojte praviti zalihe. Uvijek mora biti svježe pripremljen.

Način konzumiranja:

Odvar lanenog sjemena konzumira se 10 dana, poslije se pravi pauza 10 dana i nastavlja se ponovo, do postizanja željenog rezultata. Na taj način možete regulisati tjelesnu težinu. Ne stvara zavisnost, mršavite zdravo i sigurno. Sve je individualno, ali da bi se smanjila tjelesna težina potrebno je 3-5 takvih tretmana. Pijte dosta vode u toku dana.

Ovaj odvar odlično umanjuje apetit, tako da za postizanje brzih rezultata (ako ga koristite u cilju mršavljenja), sjemena lana iz odvara možete konzumirati kao doručak i večeru. Po želji možete zasladiti medom. Ukusno je.watermarked-lan2Sa redovnim konzumiranjem, primjetit ćete pozitivne promjene stanja kože, koja postaje zdrava, zategnutija, elastičnija. Šta je još važno za žene. Prilikom mršavljenja, koža se neće opustiti, štaviše – rastvara se celulit.

Uprkos svim korisnim osobinama lana, ipak postoje kontraindikacije. Ne preporučuje se konzumirati:

– kod problema sa jetrom (ukoliko nemate ozbiljno oboljene, dozu možete umanjiti i držati pod strogom kontrolom)
– kod kamena u bubregu (lan aktivno izvlači pjesak i kamenje, ali taj proces treba sprovoditi sistematski i strogo držati pod kontrolom).

Izvor: uspesnazena.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: