Slana pasta tibetanskih monaha za zdravlje zubaKod tibetanskih monaha zubi ostaju zdravi do duboke starosti, čak i u drevnim vremenima, kada u ovim planinskim predelima za stomatologa nikad nisu čuli. Želite li da znate njihovu tajnu?

Profilaktika-kariesa-sodoj-i-sol-yu

Slani rastvor za pranje zubaU pola čaše prokuvane i ohlađene vode sipajte supenu kašiku krupne soli. U roku jednog minuta energično mešajte kašikom, a zatim skinite formiranu penu.

Četkicom za zube uhvatite nekoliko kristala, i perite ovom smesom zube uobičajenim pokretima, ujutro i uveče nakon obroka. Vodom iz iste čaše isperite zube. Zubi od ovoga postaju jako beli, a desni jačaju i dobijaju ružičastu boju.

Ne očajavajte, osetićete nalagodnost u početku: na slanu vodu odmah „odjeknu“ zubi pojačanom osetljivošću na hladno-vruće i kiselo-slatko. Postaju osetljiviji jer se malo izbrusi gleđ sa njih.

Uzgred, takve neprijatne osećaje daju i veoma skupe paste za osetljive zube. Strpite se malo: „slana“ pasta, ne samo da uništava patogene bakterije usne šupljine, već za veoma kratko vreme ojačava zubnu gleđ, „zacementiravši“ pukotine i neravnine na zubima.


Izvor: uspesnazena.comPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline