Čudotvoran napitak od češnjaka: Čuva od infektivnih bolesti, čisti krv, čuva srce…

Napitak od češnjaka je jedna od stvari koja bi trebala biti u posjedu svakog čovjeka koji se iskreno brine o svom zdravlju i zdravlju svojih bližnjih. Važno je napomenuti da takav napitak čini čuda za očuvanje zdravlja.

napitak-od-češnjaka

Napitak je odlično sredstvo za izbacivanje soli i slanih naslaga iz organizma. Poboljšava radnu sposobnost organizma, čisti krv, jača imunitet, krvne sudove i rad srca. Također, uklanja višak masnoće i poboljšava metabolizam. Nezaobilazan je protiv ženskih bolesti i upala. Nježno čisti cijeli organizam od štetnih naslaga.

Pripremiti ovaj napitak nije teško:

– U staklenu teglu staviti 12 režnjeva češnjaka, svaki češanj izrezati na četiri dijela.
– Preliti s pola litre crnog vina.
– Zatvoriti i ostaviti na pozoru, na sunčanu stranu na 2 tjedna.
– Svaki dan mućkati po 2-3 puta.
– Nakon isteka roka procijediti i preručiti u tamnu staklenu bocu.

Uzimati napitak 3 puta dnevno po 1 čajnu žlicu tijekom jednog mjeseca. Kuru možete ponoviti nakon 6 mjeseci.

Vjeruje se da češnjak ubija patogene uzročnike mnogih opasnih infektivnih bolesti i istovremeno pojačava otpornost ljudskog organizma prema patogenim mikroorganizmima. Korist češnjaka za prevenciju kardiovaskularnih bolesti povezana je s njegovom sposobnošću eliminacije lošeg kolesterola.

Osim toga, češnjak je koristan kod hipertenzije: Širi krvne sudove što doprinosi smanjivanju povišenog tlaka. U crnom vinu dobiveni alkoholni ekstrakt ima sve korisne gorenavedene osobine, zato će bezuvjetno biti od velike koristi za održavanje organizma u zdravom, besprijekornom stanju.

Izvor: lijekizprirode.com